Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Türk Eğitim-Sen Türkeli İlçe Temsilcisi Kerem Salih Yılmaz ve sendika üyeleri katıldı. 

Yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebini ortaya koyduklarını söyleyen Yılmaz, öğretmenlik meslek kanunu bütçe görüşmelerinin sona ermesinin hemen ardından TBMM'ye getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik talepleri içeren ve öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili olarak Yılmaz, şöyle konuştu: “Türk Eğitim-Sen olarak, mesleğin statüsünü sağlam ve yasal bir zemine kavuşturacak öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bütçe görüşmelerinin ardından TBMM’ye getirilmesini talep ediyoruz.

Bu yüzden sürekli değer kaybeden memur maaşının da yeniden değerlenmeye alınmasını ve Ocak ayından itibaren maaşlara 1000 TL seyyanen zam yapılmasını ve ayrıca %3 refah payı eklenmesini istiyoruz.

Yani biz memurlar “nimette de külfette de adalet” istiyoruz. Bu basın açıklamamızın işverene uyarı için bir başlangıç olduğunu ifade ediyor, uyarılarımızın dikkate alınmadığı takdirde eylemlerimizin büyüyerek devam edeceğini buradan ilan ediyoruz”

turkelihaber.com

Editör: Vitrin Haber