Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, ilçe plajında geçtiğimiz yıllarda bulunan sahilde yapımı devam eden yol çalışmaları nedeniyle yıkılan bungalowlar ve restoranların bulunduğu mini tatil sitesini tekrar kazandıracaklarını açıkladı. Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, Türkeli Kirazlı Plajı'nda başlatılan çalışmalar kapsamında bungalow, restoran ve çevre düzenlemesi yapacaklarını belirterek şunları söyledi; "Plajımızı yeniden düzenliyoruz. Plajımıza 10 bungalow, bir restoran ve kalan yerleri de tekrar rehabilite edip, çimlenmesi, yeşillendirmesi ve ağaç dikimi yapma hedefindeyiz. Kendiliğinden oluşan plajımızın çevresinde kiraz ağaçları olması nedeniyle ismini verdiğimiz Kirazlı Bahçe Plajına geçen yıl yaklaşık 60-70 adet kiraz ağacı diktik. Yine kiraz ağacı dikimlerimiz devam edecek” dedi. 

Geçtiğimiz yıllarda Şükrü Gürleyen Caddesi'nde bulunan ve yol çalışmaları nedeniyle yıkılan mini tatil sitesinin daha da zenginleştirilerek tekrar ilçeye kazandıracaklarını belirten Başkan Özcan, "Yol çalışması nedeniyle yıkılan bungalowlar ve restoranları tekrar kazandırma bağlamında çalışmalarımızı başlatıyoruz. Halkımızın rahatça yürüyebileceği yaklaşık 2 kilometre gidiş 2 kilometre geliş toplamda 4 kilometre civarında bir yürüyüş parkuru yapıyoruz. Yapacağımız bungalowların arka tarafında da güzel bir piknik alanı ve otopark yapıyoruz. Yapımı tamamlandığında güzel bir konsept olarak bu bölgede yaklaşık 50-60 kişinin konaklayabileceği, yaklaşık 150-200 kişinin de yemek yiyebileceği ve vakit geçirebileceği bir tesisi ilçemize kazandırmak üzereyiz. Hummalı olarak çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. 

ÇAMLIK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR 
Yapımı tamamlandığında, turizm anlamında büyük kazanımlar sağlayacak Çamlık Projesi'nin de önümüzdeki Ramazan ayında başlanacağını belirten Başkan Özcan, "Karadeniz bölgesinin mevsimsel özelliği, Haziran ayına kadar yağışlar devam eder. Bu sebeple ilçeyi güzelleştirme adına yaptığımız çalışmalarımızı kısıtlı zaman diliminde sürdürebiliyoruz. Benim Ramazan ayındaki planım, yıllardır hayalini kurup da ekonomik anlamda finanse edemediğimiz çamlık projemizi, önümüzdeki Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirmek. Söz konusu proje ile yürüyüş parkurları ve seyir terasları yapacağız. Oradaki asıl hayalimiz, 5-6 milyon liralık yatırım. Biz bunu peyderpey yapacağız, ayrıca KUZKA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük oranda kaynak bulduğumuz takdirde hemen, olmadı belediye imkanları ile peyderpey yapımını gerçekleştireceğiz. KUZKA ile çalışmamızlarımızı etap etap yapmayı düşünüyoruz. Ramazan ayından sonra güzel bir gezinti alanı, piknik alanı, tuvaletleriyle, çeşmeleriyle, oturma alanlarıyla, seyir teraslarıyla önümüzdeki yıla yetiştirebilirsek bir de kır gazinosu çam ağaçları arasında çay içilebilecek bir tesis yapma hedefindeyiz." dedi. 

SEYİR TERASI RAMAZAN BAYRAMI'NDA AÇILACAK 
Türkeli'nin Yusuflu köyü Balaycık Mahallesi'ndeki seyir terası çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Başkan Özcan, "Geçen yıl yaptığımız seyir terasımızı bu yıl bitiriyoruz. Hepinizin bildiği gibi Yusuflu Köyü Balaycık Mahallesi'ne çıkarken ilçeye hakim bir tepe olan tepeye daha önce Türk bayrağının görselini astık. Bu sebepten dolayı herkese söylediğim gibi bir bayrak tepemiz oldu. Orada 1000 metrekareye yakın kullanım alanlı ilçeye yakışır bir şekilde hizmet verebilecek, bir mekan haline getirmek istiyoruz. Yaz akşamları canlı müzik de yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği, nefes alabileceği bu mekanımızın Allah nasip ederse önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda açılışını yapacağız." dedi. 

TURİSTİK OTEL RESTORE EDİLEREK YAZIN OTEL, KIŞIN YURT HİZMETİ VERECEK 
Turistik Oteli'nin restore edilmesi için ihaleye çıkıldığını belirten Başkan Özcan, "İlçeyi en iyi şekilde tanıtmak için çalışıyoruz. İlçemizin yatak kapasitesi çok düşük olması nedeniyle daha önce üniversiteye tahsis ettiğimiz faaliyette olan, belediyemizde olup kirada olan binamızı düzgün hale getirip, ilçemizin hizmetine sunmanın hedefindeyiz." dedi. Mevcut binanın kış aylarında Yüksekokul Öğrenci Yurdu, yaz sezonunda ise Otel olarak hizmete sunmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Özcan, "Önceden Yüksekokul için yurt garantisi isteniyordu, şimdi yazın otel, kışın da eğitime hizmet veren bir yer haline getirmek istiyoruz. Bunun taahhüdünü de yaptık Rektörümüz ile birlikte. Yüksekokul çalışmalarımız da devam ediyor aynı şekilde. Turistik otelimizi böyle bir konsept hazırlamayı düşünüyoruz. Bu anlamda da kaynağını finansını da İller Bankası kaynaklı yapıyoruz. İller Bankası'ndan da onay gelmiş olup, ihaleye çıkılmıştır. Turistik Otelimizi rehabilite edip yeniden tadilatının yapıp, ilçemizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunma hedefindeyiz." şeklinde konuştu.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber