Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ile birlikte Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili bilgi veren Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, ilçe yatırımları ile ilgili önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. Şahin; “Sayın Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanımız Uğur Giresun ile birlikte Ankara’da önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde ilçemizin ihtiyaçları ve projelerimiz hakkında bakanlık düzeyinde ciddi girişimlerde bulunduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçede su sorununu kökten çözmek için gece gündüz çalışmaktayız. İlçemizin çeşitli bölgelerinde yürüttüğümüz fizibilite çalışmaları kapsamında da ilçe merkezine içme suyu sağlayacak olan Satı köyünde yapılması planlanan Gölet Projesi'nin yapım izin belgesini Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Nazmi Kocak'tan teslim aldık” dedi.  

İLÇEYE 3 ADET SEMT SAHASI YAPILACAK
Yapılan görüşmelerde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ilçeye önemli yatırımlar kazandırıldığını ifade eden Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, bu yatırımlarla ilgili çalışmaların da kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti. Şahin; “Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan ilçemize 3 adet semt sahası, 1 adet kapalı halı saha kazandırdık. Yine ilçemizde bulunan Huzur Dincel Stadı'na 500 kişilik kapalı tribün, soyunma ve idari bina yapımı ve stadın komple bakım ve onarımı yapılması için söz aldık” diye konuştu. 

ARAÇ PARKURUMUZU GENİŞLETİYORUZ
İlçe hizmetlerinin daha hızlı ve sağlıklı yürütülebilmesi adına araç parkurunun büyük önem taşıdığının altını çizen Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, bu anlamda da girişimlerde bulunduklarını söyledi. Şahin; “İlçemizde ihtiyaç duyulduğunda başka ilçe belediyelerden talep edilen kukalı vidanjör yakın zamanda Belediyemizde hizmete girecek. Yine hibe yoluyla Türkiye Belediyeler Birliği'nden 1 adet tam donanımlı cenaze nakil aracı da yakın zamanda hizmete sunulacak. Bunların yanında ilçemiz için hayati öneme sahip olan Türkeli ilçe sahilinde yapılması planlanan ancak çeşitli nedenlerle duran yol yapım çalışmalarıyla ilgili olarak da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde konuyu takip ettik ve ilçe sahilinden geçecek yol yapım projesi bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak.
Yine Ankara temaslarımız kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Muhammet Ecel beyi ziyaret ettik. Ecel beye yaşam vadisi, bisiklet ve yürüyüş yolu projelerini takdim ettik ve taleplerimiz dile getirdik” dedi. 

Başkan Şahin son olarak, bu süreçte projelerinin takibi, onaylanması ve hızlandırılması aşamalarında büyük destek veren başta AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş olmak üzere AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun'a teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber