AK Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş Türkeli’ne yapılması planlanan Meslek Yüksekokulu için yer tahsis işleminin gerçekleştiğini söyledi. 

YER TAHSİS İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Maviş, Türkeli İlçesinde Gemiyanı Mahallesinde yer alan ve mülkiyeti Esnaf ve Kefalet Kooperatifine ait 409,80 m² taban alanlı ve toplam 2049 m² kullanım alanına sahip bodrum ve zeminle birlikte 5 katlı olan bina Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmak üzere Sinop Üniversitesine tahsis edildiğini ifade etti. 

TADİLAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Sinop Üniversitesine tahsis edilen binanın tadilat işlemleri için finans sağlandığını ve tadilat işlemlerinin devam ettiğini belirten Maviş; “tadilat çalışmalarının tamamlanmasından sonra Meslek Yüksekokulunda toplam 328 öğrenci kapasiteli 8 adet derslik, 155 m²’lik bir Yemekhane, 146 m²’lik Kantin, Müdür Odası, 5 Adet Ofis Odası, Sekreter Odası, Personel Dinlenme Odasının yer alacağını açıkladı.

SENATO KARARI ALINDI
Maviş, Sinop Üniversitesi Senatosunun 24.10.2018 tarihinde Türkeli Meslek Yüksekokulu kurulması ve bağlı bölüm ve programların açılması kararının alındığı bilgisini verdi.

YÖK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Sinop Üniversitesi Senatosunun Meslek Yüksekokulu kurulması kararının YÖK nezdinde onaylanması için gerekli girişimlerinin devam ettiğini hatırlatan Maviş, çok kısa bir süre içinde müjdeli haberi paylaşacaklarını belirtti. 

AÇILMASI İSTENİLEN BÖLÜMLER
Maviş, Türkeli Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümünde, Evde Hasta Bakımı Önlisans Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümünde, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Önlisans Programı,  Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı ve Acil Durum ve Afet Yönetimi Önlisans Programı açılacağını söyledi.

 
Editör: Vitrin Haber