Türkeli ilçesinde köylerde 2018 yılı içerisinde yürütülen asfaltlama ve beton yol çalışma programı hakkında bilgi veren Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Ekim ayı itibariyle ilçemiz köylerinde 24,3 kilometrelik sathi kaplama çalışması, 7 kilometrelik ise devlet-vatandaş işbirliğiyle beton yol çalışması yürüttüklerini belirtti. 

Kaymakam Zadeleroğlu, "Vatandaşlarımızın talepleri ve muhtarlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, sathi kaplama çalışması dışında beton yol çalışması da gerçekleştirerek, devlet-vatandaş işbirliğiyle beton malzemesi ve işçiliğin de büyük bir kısmının Özel İdare tarafından karşılanması kaydıyla çalışmalar yaptık. Aynı zamanda geçen yıllara oranla sathi kaplama çalışmasında da bu yıl 24,3 kilometrelik sathi kaplama çalışması ile rekor bir düzeyde asfaltlama çalışması gerçekleştirmiş olduk" dedi. 

Zadeleroğlu, "İlçe köylerinden Kayabaşı'nda 3 kilometre, Direkli'de 3 kilometre, Akçabük'te 2,5 kilometre, Keş köyünde 1,8 kilometre, Gökçealan'da 2,5 kilometre, Çatak köyleri grup yollarında 7 kilometre, Kuşçular Kuzsökü mahallesinde 3 kilometre, Karabey Safranlı mahallesinde 1,5 kilometre sathi kaplama çalışması yapılmıştır. Ayrıca Güzelkent köyündeki 2 kilometrelik Helaldı Limanı yolu ile 1,5 kilometrelik Ayaz köyü yolu asfalt öncesi yolun alt yapısı yapılarak, elverişli hava koşulları olması durumunda asfaltlama çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Taşgüney köyü Aktaş mahallesi, Işıklı, Gencek ve Kuz köyü Hasandağı mahallesinde asfaltlama veya beton yol çalışması, Satı köyü Satı mahallesi, Yeşiloba köyü Sov mahallesi ile Sazkışla köyü Aşpişen mahallesine yol bakım çalışması yapılacak" ifadelerini kullandı. 
Zadeleroğlu, aynı zamanda Turhan'da 2 kilometre, Yeşiloba Kurvana mahallesinde 2,5 kilometre, Yazıcı Dayı mahallesinde 1 kilometre, Güzelkent'te 500 metre, Düz köyünde 1 kilometre devletvatandaş işbirliğinde beton yol çalışması yapıldığı bilgisini paylaştı.

turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber