Fatih Camii'nde 3 yıl önce uygulamaya konulan "Kur'an'a Geçme Partisi", bu yıl Haziran ayında başlayan Yaz Kur'an Kursu'nda da sürdürülüyor.

Uygulama kapsamında, Kur'an okumaya başlayan, dua ve sureleri ezberleyen öğrenciler için kutlama tertip ediliyor. Konu ile ilgili Fatih Camii İmam Hatibi Atilla Şentürk, "Uygulamayı 3 yıldır camimizde devam ettiriyoruz. İlk başlattığımız yıl öğrenciler tarafından ilginin yoğunlaştığını ve yarış içerisinde verimli bir uygulama olduğunu gördük ve her yıl devam ettirme kararı aldık.

Malumunuz olduğu üzere anne ve babalar, çocuklarının doğduğu günün özel bir gün olması ve mutlu olduklarını hissettirme amacıyla doğum günü tertip ederler, pasta keserler, hediye alırlar. Biz de bu düşünce ile Kuran’a geçen her çocuğun önemli bir iş başardığını hissettirmek ve hayatları boyunca her Kur'an-ı Kerim'i açtıklarında hatırlayacakları önemli bu günü yaşatmak istedik ve güzel sonuçlar aldık. Kur'an'a geçen her öğrencimiz için pasta kestik ve Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Bu sayede ortalama 30-35 olan öğrenci sayımız arttı ve bu yıl 130 öğrenciyi kayıt yaptık. Şuan 6 öğreti ile kurs veriyoruz. Cemaatimiz de çocukların gelişimi noktasında öğrencilerin çabalarını gördükçe seviniyor, destek veriyorlar. Amacımız ilk önce mahallemizde, daha sonra ilçemizde Kur'an okuma bilmeyen kimsenin kalmaması. Bu amaç doğrultusunda 'Ağaç yaşken eğilir' atasözü ile yola çıkarak öğrencilerimize dinini en iyi şekilde anlayan ve bilen bireyler yetiştirme hedefinde yolumuza devam ediyoruz."

turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber