Türkeli Dernekleri ilçede yeniden yüksekokul açılabilmesi için yapılabilecekleri tartışmak üzere bir araya geldi. Görüşmelerde ilçeye yüksekokul kazandırılması adına derneklerden oluşacak bir platform kurulması kararı alındı. 

Avrupa Türkelililer Derneği, Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TÜDER) ile Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (TÜRDER) temsilcileri ilçede yeniden yüksekokul açılabilmesi yapılacakları tartışmak üzere bir araya geldi. Türkeli Öğretmenevi'nde düzenlenen istişare toplantısının ardından ortak açıklama yapan dernek temsilcileri ilçede yeniden Yüksekokul kazandırılması için girişimlerde bulunulacağını belirttiler.
Yapılan açıklamada, düzenlenen istişare toplantısında yeniden Türkeli'ne Yüksekokul kazandırılması için ilçede ve gurbetteki sivil toplum örgütleriyle birlikte bir araya getirilerek, yüksekokul kurulması aşamasında bürokrasi engelinin aşılması için Türkeli adına görüşüleceği, bu konuda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın da tam destek verdikleri belirtildi.
Avrupa Türkelililer Derneği Başkanı Niyazi Bozkurt, Yüksekokul yerinin belirlenmesiyle birlikte yüksekokulun ihtiyaçları karşılanması noktasında yurt dışındaki Türkelili vatandaşların maddi desteklerinin toplanmasını sağlayabileceklerini dile getirdi.

TÜDER Başkanı Dursun Demirel ile TÜRDER Kurucu Başkanı Şuayip Yavuz ise, "İlçede yüksekokul için kurulacak bir platform ile kaymakam, belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileri bir araya getirilerek, Ankara temaslı ziyaretler gerçekleştirmek, yüksekokul isteğimizi Türkeli adına Ankara'daki yetkili mercilere bildirmek istiyoruz" dediler.
Toplantının asıl amacının, gurbetçilerin ilçedeki kaymakam ve belediye başkanı da dahil olmak üzere vatandaşlarla kaynaştırmak, ilçede yaşanılan sorunlara çözüm bulmak olduğunu ifade eden dernek temsilcileri; “İlçenin gelişmesi ve büyümesi için ihtiyaçların da görüşüldüğü sırada, yüksekokulun ilçeye büyük ivme kazandıracağı, ekonomik bağlamda da önemli bir derecede güç kazandıracağı ve yeniden bu girişimlerin başlatılmasının gerekli olduğu vurgulandı. Bu bağlamda, dernekleri toplayarak yüksekokul için bir platform kurmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 
Editör: Vitrin Haber