Türkeli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (TÜRDER) tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ilçede faaliyet gösteren tüm kuruluşların sosyal faaliyetleri ve derneklerin yapabileceği sosyal projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 

TÜRDER binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜRDER Başkanı Şuayip Yavuz, ilçede ve gurbette bulunan tüm Türkeli derneklerinin tek çatı altında toplanabileceği bir federasyon kurulabileceğini söyledi. Başkan Yavuz, federasyonun kurulması halinde yetkili mercilere daha etkin anlamda seslerini duyurabileceklerini kaydetti.
İlçede 400’e yakın engelli vatandaşı bulunduğuna dikkat çeken TÜRDER Başkanı Şuayip Yavuz, engelli vatandaşların sesini duyurabilmeleri için kuruluş çalışmaları devam eden dernek için sivil toplum kuruluş temsilcilerinden destek istedi. Toplantıya katılanların tamamı, engelliler için derneğin önemine vurgu yaparak, destek vereceklerini belirtti. Toplantıda söz alan Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TÜDER) Başkanı Dursun Demirel, federasyonun ilçeye birçok hizmetler kazandırabileceğini kaydetti. Demirel; “İlçemize hizmetler kazandırmak için federasyon kurulması gerekiyor. Federasyona sağlanabilecek devlet destekli bir çok imkanlar var. Federasyon kurulması halinde ilçeye fayda sağlanabilecek birçok projeleri hazırlayabiliriz. Emin olun, bu projeler ile sosyal kültürel anlamda ilçeye büyük kazançlar elde edilebilir” dedi. 

Editör: Vitrin Haber