İlçede genç girişimci Kadir Demirel tarafından, Musabey Caddesi üzerinde kurulan işletmede defne yaprakları toplanıp, sınıflandırma yapılarak fabrikalara gönderiliyor.

Genç girişimci Demirel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede özellikle orman köylülerinin gelir kapısı haline gelen defne yapraklarının toplatılarak, sınıflandırılması işlemlerini yapmak üzere 30 kişiden oluşan bir tesis kurduklarını ifade etti.
Ormandan defne yapraklarının dallarından budanarak toplanması, tesiste sınıflandırma yapılarak fabrikaya gönderime hazır hale getirilmesine kadar yapılan işlemler için 30 kişilik kadro ile çalışıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
"İlçemizde vatandaşlarımız için gelir kapısı olan defne yaprağı ihracatını diğer ilçelerde işlemlerini yaptırmaya ihtiyaç duymadan buradaki tesisimizde toplayıp, işlemlerini yapıp, fabrikaya göndermek üzere bir istihdam oluşturduk. Daha yeni olduğumuz için deneme sürecindeyiz. Potansiyel oluşturup, kazanç elde edebilirsek, bizde elimizden geldiğince ilçede ekonomik anlamda hareketlilik yaşatmak için tesisimizi ayakta tutmaya çalışacağız. Tesisin kurulmasında emeği geçen sayın Dursun Demirel'e teşekkür ederim." dedi.
turkelihaber.com
Editör: Vitrin Haber