Türkeli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılı yılsonu sergisi açıldı.

Türkeli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde, 2013 - 2014 eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerin yaptığı çalışmalar düzenlenen yılsonu sergisi ile görücüye çıktı.  Sergiye İlçe Kaymakamı Salih Kalkan, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Nazif Özbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Olgun Şensoy, İlçe Halk Eğitim Müdürü Aydın Öztürk, İl Genel Meclis Üyeleri Şükrü Işık ,Veysel Şahin daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan İlçe Halk Eğitim Müdürü Aydın Öztürk halk eğitim merkezi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Öztürk; “Kısa bir zamanda klasik işlerin dışında halkın ihtiyacı olan daha teknik konularda beceri kazandırmaya gayret ettik. Halk Eğitim Merkezileri sadece dikiş nakış yapılan yerler olmaktan çıkmıştır. Hanımlarımız ve beylerimiz burada rehabilite oluyorlar. Evde oturarak, televizyon seyrederek geliştiremiyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitimi benim gözümde önemlidir. Annelerimiz kendilerini yetiştirirler ise gelecek nesillerimiz çok daha verimli olacaklardır. Daha kaliteli verimli kurslar açtığımızı ifade etmek isterim. Halk Eğitim Merkezimizin 74 kursu bulunmaktadır. Bu kurslarımızdan toplam, bin 294 kursiyerimiz faydalanmıştır. Kurslarımızın sonucunda 958 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.

Yapılan konuşmanın ardında halk eğitim merkezi kursiyerlerine belgeleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Kursiyerlerin yaptıkları ürünlerin yer aldığı sergileri gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar ürünler hakkında bilgi aldı. Etkinlik yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Vitrin Haber