Türkeli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitler anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Türkeli İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, şehitler anısına 7 fidan toprakla buluşturuldu. 
Kaymakam Mustafa Karali, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zorluğun altından kalkabilecek güçte bir ülke olduğuna işaret etti. 
Dikilen fidanların sembolik olduğunu dile getiren Karali, "Önemli olan gönlümüzde şehitlerimizi, zihnimizde gazilerimizi yaşatabilmek. Bugün fidanlarımızın dikimini gerçekleştirdik, yaşatacak olan da değerli öğrencilerimizdir. Bugünün anısına şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyor, mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Gazilerimizden de hayatta olanlara sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum" dedi. 

Ankara'da yaşanan terör saldırısına değinen Karali, şunları kaydetti:
"Türk Cumhuriyeti büyük bir devlet. Çok fazla düşmanları olmasına rağmen Allah'ın izniyle altından kalkabilecek güce sahip olan bir devlet. Sıkıntıların da altından en güzel şekilde kalkacağız ve değerli öğrencilerimize, gençlerimize çok daha güzel, yaşanabilir huzur içinde, vatanının her tarafına rahatlıkla gidebileceği bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti armağan edeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız inşallah. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğumuz fidan dikiminin de hayırlara vesile olmasını diliyorum." 
Konuşmanın ardından kamu kurum amirleri, şehit yakınları ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

AA
 
Editör: Vitrin Haber