Uzun süredir Türkeli Çatak kanyonlarının, yaylalarının ve mağaraların turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Türkeli Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (TÜDER) Başkanı Dursun Demirel yaptığı açıklamada, geçen yıl Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve teknik heyetin Çatak'taki kanyonların, yaylaların ve mağaraların incelemesini yaptığını belirterek şunları söyledi: "Bölge Müdürümüz Sayın Hasan Başyiğit ve teknik heyet, Çatak'ta bulunan doğa harikası kanyonlarımızı, yaylalarımızı ve mağaralarımızı inceleyerek, ön etüt çalışmaları yapmıştı. Tabiat Anıtı olarak bakanlığa teklif edilen Türkeli Çatak Kanyonu, inşallah önümüzdeki günlerde onayı alınarak Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı yatırım planına alınacak.

Tabiat Anıtı olarak belirlenmesiyle öncelikli olarak ilçe merkezi ile Çatak Kanyonu arasındaki ulaşımının kolaylaştırılması açısından çalışmalara başlanacak. Akabinde Çatak Kanyonu'nda rahat gezinti yapılabilmesi için yürüyüş parkurları ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebilmesi için çalışmalar yürütülecek." dedi.

Doğa harikası yaylalarımızın, şelalelerimizin ve mağaralarımızın da turizme kazandırılması için dernek bünyesinde çalışmalar yapacaklarını kaydeden Demirel, "Turizm açısından Çatak bölgemizin değeri büyük. Yaylalarımız, şelalelerimiz ve mağaralarımızın turizme kazandırmak için de gerekli girişimler devam edecektir.

Türkeli Çatak Kanyonu'nun Tabiat Anıtı olarak turizme kazandırılması için çalışmalar yürüten Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürümüze ve Orman ve Su İşleri Sinop Şube Müdürümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.
turkelihaber.com
Editör: Vitrin Haber