Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan başkanlığında yapılan 2018 yılı Ocak ayı Belediye Meclisi Toplantısı'nda, partilerinden istifa ederek bağımsız Belediye Meclis Üyesi olan Hasan Erden Özden ve Murat Dincel CHP'ye, Mustafa Özoğul ve Satı Atılgan ise İYİ Parti'ye geçerek belediye meclisinde grup kurdular. Böylelikle daha önce 2 parti grubunun bulunduğu mecliste, bu sayı 4'e yükseldi. 

Toplantıda, Belediye Meclisi AK Parti grubu, meclise verdikleri soru önergesinde, Turistik Otel'in restorasyonu, Bayraktepe ve Gündoğumu sosyal tesislerinin mali durumu, yapılması planlanan Kent Ormanı projesi ve belediyenin mali durumu hakkında detaylı bilgi almayı talep etti. 

Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özoğul, konu ile ilgili söz alarak, bu soruların Belediye Başkanı ile istişare edilerek de öğrenilebileceğini savundu. 
Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ise, konuyla ilgili birim amirleri tarafından gerekli çalışmalarının yapılıp, sorulan her sorunun yanıt bulacağını ifade etti. Özcan; “Belediye bünyesinde yapılan her hizmetin hesabını vermeye hazırız. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Bayraktepe ve Gündoğumu sosyal tesisleri ilçede yapımı tamamlanmasıyla, bölgede önemli bir değer kazanmıştır. Kent Ormanı projesi de çevre düzenlemelerinin yapıldığı sırada toprak kaymasının yaşanması çalışmalarda aksama yaşattı. Turistik Otel'in de yapımı tamamlanmasıyla ihaleye çıkarılıp, işlettireceğiz." dedi. 

Gündem maddelerinden biri olan belediye mücavir alanında bulunan ilçeye bağlı Oymayaka köyü Güllüsu mevkisinin, mücavir alanından çıkarılması, oy birliğiyle kabul edildi. Taşeron işçi kadroları belediye bünyesinde olmayıp, taşeron şirketler tarafından belediyeye personel temini yapan bir çalışma şekliyken, 696 sayılı KHK'de yayınlanan kararname ile belediyelerin kurduğu şirket üzerinden çalışmaya devam edileceği belirtilen toplantıda, Belediye Başkanlığı'na şirket kurma yetkisinin verilmesi, belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 41 kişi, bu sistemle faaliyetlerine devam edecek. Toplantı, dilek ve temennilerin belirtilmesinin ardından son buldu.
 
Editör: Vitrin Haber