Boyabat Belediyesi 2 tane tarihi Boyabat evi satın aldı.

'Kültür ve Turizm Kenti Boyabat' sloganıyla çalışmalarını yürüten Boyabat Belediyesi Boyabat Kültürünün ve tarihinin yaşatılması için 2 konak daha satın aldı. Daha önce satın alınan 2 konakla beraber Belediyeye ait tarihi Boyabat evi sayısı 4'e yükseldi.

17 Mart 2016 Perşembe günü ve 18 Mart 2016 Cuma günü devir işlemleri gerçekleşen evlerin belediyeye devri, sahiplerinin gönüllü olarak satışı onaylamasıyla gerçekleşti. Emekli Öğretmen Anadolu Ajansı Muhabiri  Mahmut Coşkun ve ailesine ait olan; Gökdere Mahallesi, Bekir Sokak, 27 ada, 6 no'lu parsel de bulunan 74 envanter nolu tarihi eser  140 bin TL'den; Hüseyin Erol ve ailesine ait olan; Gökdere Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi, No: 22'de bulunan konak ise 264 bin TL'den satın alındı. 2 tarihi konağın tahmini olarak 1 - 1 buçuk milyon TL harcama ile Boyabat halkının hizmetine sunulacağı tahmin ediliyor.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı dahilinde şehit aileleri ile Kalebağı Sosyal Tesisleri'ndeki yemekten sonra; AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, AK Parti Boyabat Gençlik Kolları Başkanı Hayrettin Tavalıoğlu, Özel İdare yetkilileri, İl Genel Meclisi üyeleri yeni satın alınan ve daha önce satın alınmış tarihi Boyabat evlerini ziyaret etti.

Boyabat evlerini gezen heyet, konakların en kısa sürede hizmete açılması için çalışmalara hız kesilmeden devam edeceğini belirtti. Yeni satın alınan konakların butik otel, yöresel lokanta gibi işletmelerle  değerlendirilebileceği belirtildi.
Evlerin ziyaretinden sonra heyet, Kemaldede Camii avlusundaki vatandaşlarla selamlaşarak esnaf ve şehit ailelerini ziyaret etti.
boyabathaber.com 
 
Editör: Vitrin Haber