AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak ilçelerde yapımı devam eden yatırımları inceledi. 

AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak beraberindeki Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ve Bölge Müdür Yardımcıları ile birlikte ilçelerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Erfelek Deresi Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Milletvekili Tokmak ve beraberindekiler, projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Su taşkınlarını önlemek için dere yatağında çalışmalar yapıldığını belirten Tokmak, ıslah çalışmalarının biran önce tamamlanması ve İlçeye faydalı olması adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Çalışmalar kapsamında Erfelek Deresine yan bariyerlere beton atılarak güçlendirme yapıldığını kaydeden AK Parti Milletvekili Cengiz Tokmak, dere boyunca yürüyüş parkurlarıyla çay yolunun vatandaşlar tarafından kullanılabilir bir alan haline dönüşeceğini ve buraya hareket kazandıracak tesislerinde çay yoluna yapılmasına zemin hazırlayacaklarını kaydetti.

Erfelek temaslarının ardından Ayancık Kumluk Mevkiindeki Çay yoluyla ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Tokmak ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, kış döneminde ve yağışlı mevsimlerde taşkınlara sebep olan çayın ıslah çalışmaları için yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade etti.

Birçok köy yoluna bağlantısı bulunan çay yolunun bölgedeki köylüler için önemli olduğunu vurgulayan Tokmak, buradaki ıslah çalışmalarını tamamladıktan sonra köylere ulaşımın daha kolay hale geleceğini belirtti. Önceliklerinin köy yollarıyla bağlantıları sorunsuz hale getirmek olduğunu ifade eden Milletvekili Tokmak, “DSİ Bölge Müdürümüz davetimiz üzerine İlimize gelerek yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Mevsim şartları ağırlaşmadan çalışmaların tamamlanması konusunda tüm imkânları seferber ediyoruz. Çalışmaların ivedilikle tamamlanması ve zorlu mevsim şartları öncesi kalıcı çözümler üretiyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber