İlçede yürütülen TOKİ çalışmaları hakkında bilgi veren Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, ilçenin önemli sorunlarından bir tanesi olan toplu konut ihtiyacının bu proje ile büyük oranda giderileceğini söyledi.  

İstanbullu; “İlçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi olan konut sorununu çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizin gelişmesi, hizmetlerin sorunsuz sürmesi için nüfus artışı önemli. Bu artış için de öncelikli olarak konut probleminin çözülmesi gerekiyor. Bu sebeple TOKİ’yi Dikmen’e getirdik. Bununla birlikte ilçede ikamet alanları oluşarak Dikmen büyüme yolunda ilerleyecek. Biz sorunu biliyoruz çözümü de bulmak için gayretlerimiz sürüyor” dedi. 

KONUT SAHİPLERİ 1 YIL İÇİNDE EVLERİNE TAŞINACAK
İlçede başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Saim İstanbullu, içerisinde 94 konut+ 2 kapıcı dairesi, otopark, çocuk oyun parkı bulunacak konutların bir yıl içerinde sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. İstanbullu; “Bu ilçenin Nüfusu arttıkça her hizmet gelir. Belediye, Kaymakamlık, Köylere Hizmet Götürme Birliği Hizmet noktasındaki 3 kurum ve diğer kurumlar Nüfus oranın da payını alır ve bu da halkımıza hizmet olarak sunulur.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek 94 konutun ihalesi yapıldı. 25 Nisan, Salı günü gerçekleştirilen ihaleyi alan ADENİS İnşaat A.Ş. müteahhit firma yetkilileri ilçemize gelerek yapılacak 6 bloktan 2 sinin temelini açarak inşaat çalışmalarına başladı. 94 konut+ 2 kapıcı dairesi, otopark, çocuk oyun parkı ve çevre düzenlemesi ile bir yıl içerinde sahiplerine teslim edilecektir. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber