Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıldan itibaren genç çiftçilere yönelik olarak uygulamaya konulan destekleme programı kapsamında Türkeli ilçesinde hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerle sözleşme imzalandı.

İlçe Müdürünün makamında gerçekleşen imza töreninde bakanlığı temsilen İlçe Müdürü ile hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler sözleşmeleri imzaladılar. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere otuz bin TL’ye kadar hibe ödendiğini belirterek şunları söyledi: "Genç Çiftçi Projesine bu yıl ilçemizden 114 kişi başvuruda bulunmuştur. Bu başvurular, İlde vali yardımcısı başkanlığındaki proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve ilçemizde 18 çiftçiye ait projenin desteklenmesine karar verilmiştir. 
Projeler konusu itibariyle, 2'si arıcılık, 12'si büyükbaş hayvancılık, 1'i küçükbaş hayvancılık, 1'i kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve 2'si de mantar yetiştiriciliği şeklindedir. İlçemizde bilhassa kadın çiftçilerimiz bu yıl Genç Çiftçi Projesine daha fazla ilgi göstermiş ve daha fazla sayıda müracaatta bulunmuşlardır. Nitekim bu yıl destek almaya hak kazananların tamamı kadın çiftçilerimizdir. Bu destekleme modeli ile birlikte kırsal alandaki istihdamın artacağını düşünüyorum. Bu tür destekler nedeniyle çiftçilerimizin sevincine ortak olduğumuz için ayrıca mutluyum. Çiftçilerimizin bakanlığımızın vermiş olduğu destekleri iyi değerlendirerek işletmelerini daha çok büyütmelerini temenni ediyor, işlerinde bol ve bereketli kazançlar diliyorum" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber