Belediyemiz tarafından Restorasyonu tamamlanan Mahmud Hüdai Konağı ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince Restorasyon çalışmalarında sona gelinen tarihi konağın ilçede oluşturmuş olduğu olumlu hava, tarihi ev sahiplerini de harekete geçirirken farklı uygulamalarla “Tarihin yaşadığı kent Boyabat” olma yönünde önemli adımlar atılıyor.

Tarihi konakların hayata döndürülmesi adına birçok başarılı çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, “İlçemizde bulunan tescilli yapılar, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen tarihi eser niteliğinde olup, Boyabat ilçesi için hem bir simge hem turizm kaynağı hem de tarihi değerleri yaşatmak ve canlandırmak için ayrı bir öneme sahiptirler. Ahşap yapıların günümüzde bile sağlık açısından önemi ve depreme dayanıklılığı da göz önünde bulundurulacak olursa Boyabat halkını ya da Boyabat’a dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlere, bu tarz restorasyonlarla ahşap yapılara özendirip Türkiye genelinde ve Yurtdışında ahşap yapı estetiğini ve mimarisini ön plana çıkarmak en büyük önceliğimiz. Görünen o ki doğru yoldayız” dedi.

Boyabatlıların göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür eden Başkan Ermiş, “Boyabat Belediyesi olarak şehrimizde yapılan restorasyon çalışmalarına mümkün olduğu kadar destek vermekteyiz. Bu bağlamda ilçemizde bulunan tescilli yapıların 17′sinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. İlçemizde başlatmış olduğumuz restorasyon çalışmalarına hemşerilerimizde evlerini Osmanlı Mimarisine uygun olarak restore ederek farklı uygulamalarla destek veriyor. Hemşerilerimize göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber