Gerze ilçesinde her yıl Türkiye Süper Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan takımın Taraftar Çeşmesi’ni kulübün renklerine boyama geleneği devam ediyor.

2019-2020 Cemil Usta Sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Avrupa’da ülkemizi temsil etmeye hak kazanan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün forma rengi olan turuncu lacivert, Gerze’de taraftar çeşmesinin duvarlarını süsledi.

Gerze’de taraftarı az olan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ne kardeş takımı Gerze Belediye Spor sahip çıkarken, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un destekleriyle çeşme turuncu-lacivert renklere boyandı.

Taraftar Çeşmesinin 2019-2020 Süper Lig şampiyonu İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün turuncu lacivert renklerine boyanması ardından Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu, Gerze Belediye Spor Kulüp Başkanı Cengiz Topuz ve sporcular çeşme başında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

TARAFTAR ÇEŞMESİ GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYORUZ
Gerze’de uzun bir süredir bu geleneği sürdürdüklerini aktaran Gerze Belediye Spor Kulüp Başkanı Cengiz Topuz; “İlçemizin en önemli kültürel faaliyetlerinden biriside taraftar çeşmesinin şampiyon takım renklerine boyanmasıdır. İlçemizde taraftarı olmayan İstanbul Başakşehir’i kardeş kulübümüz olarak görerek Belediye Başkanımız Cevat Şensoy’un da destekleriyle taraftar çeşmesini şampiyon takımımızın renklerine boyadık. İlimizi ve ilçemizi BAL Ligi’nde temsil edecek olan Gerze Belediye Spor yönetimi olarak da bir fırsat doğması halinde İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı da ziyaret ederek formamızı teslim etmek istiyoruz. Bu vesileyle de ülkemizi Avrupa’da temsil eden İstanbul Başakşehir’e Türkiye Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber