Büyük sel felaketi ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı Ayancık ilçesinde Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) örnek bir projeye imza atıyor. SİNDEF, İlçede selzede minikler için yapılmak istenen anaokulunun yapımını üstlendi. Proje Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya'nın makamında SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. 

SİNDEF HAYIRLI BİR İŞ İÇİN KOLLARI SIVADI
Büyük bir felaket yaşadıklarını belirten Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, "İlçemizde yaşadığımız doğal afetten dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz. Bu süreçte ilçemize gelen tüm belediyelerimize, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız ve STK'larımız, tüm kurumlarımıza ve siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 

SİNDEF'in hayırlı bir hizmet için kolları sıvadığını kaydeden Kaya; "Daha önce belediyemiz imkanları ile yapmayı planladığımız okul öncesi eğitim kurumunun yapımını SİNDEF Başkanımız Hasan Dalkıran dernek olarak üstlendiklerini bizlere ilettiler. Ben bu vesile ile Başkan Hasan Dalkıran nezdinde tüm SİNDEF ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

SELZEDE MİNİKLERİMİZ İÇİN SEFERBERİZ
Bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, halkın bir arada kaynaşarak birlikte yaraları sarmasının gurur ve mutluluk verdiğini söyledi. 

Ayancık halkının yanında olduklarını göstermek ve ilçeye katkıda bulunmak üzere ilçedeki selzedeler için anaokulu-kreş yapımını planladıklarını kaydeden Hasan Dalkıran, "İnşallah kreşimizin temelini hep birlikte atacağız. Burada anaokulu belediyeye ait. Arsa bedeli olmayacak ve A'dan Z'ye inşallah SİNDEF, iş dünyası ve halkımızla birlikte bu eğitim yuvasını hizmete sunacağız. Böyle bir hayırlı hizmete destek vermek isteyen vatandaşlarımız, federasyonumuzun resmi hesabına yardımda bulunabilirler. 'Benimde bir tuğlam olsun' diyen tüm vatandaşlarımızı bu hayır işine davet ediyoruz. bunun siyasi partisi olmaz. Ortak paydamız memleketimiz. En kısa zamanda kreşimizi, anaokulumuzu hizmete sunmayı planlıyoruz. Selzede miniklerimiz için seferberiz. Yolumuz, bahtımız açık olsun. Hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'da yaptığı konuşmada SİNDEF'e teşekkür etti. Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında bizim kültürümüzde olan 'İmece' kültürünün en güzel örneklerinden birisi. Günümüzde maalesef unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek. Sayın başkanın şahsında SİNDEF'in tüm üyelerine, kent dışında yaşayan tüm hemşerilerimize, hem bizlere bu geleneği hatırlattıkları için, hem de Ayancık'ın elzem bir ihtiyacının karşılanması noktasında omuz verdikleri için teşekkür ediyoruz. Bunun örnek olmasını diliyorum. Ayancık'ın tek ihtiyacı sadece kreş değil, ama önemli olan bunu düşünüp bir ucundan tutup kaldırmak".

Editör: Vitrin Haber