Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları Sinop şubesi, yoğun ve tempolu geçen çalışma programının ardından, öğrencilerinin sınav öncesi stres atmaları için maskeli balo gecesi düzenledi.

Sinop Pervane Medresesi'nde düzenlenen maskeli baloya Amerikan Kültür Derneği Dil Okulu Eğitmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı. Geceye katılanlar müzikler eşiğinde biraz olsun stres atma imkanı buldular. Etkinlik hakkında bilgi veren Kurum müdürü Gülay Aksu " Amerikan Kültür Derneği Dil Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin maskeli balosunda buluştuk. Yoğun bir çalışma temposunun ardından biraz ara vermek istedik. Özellikle ilimizde bu tarz eğlence imkanı bulunmuyor. Bu etkinlik öğrencilerimiz stres atma ve kaynaşma toplantısı şeklinde olan bir maskeli balodur" dedi.

Sinop'ta ilk kez böyle bir balo düzenlemek istediklerini de belirten Aksu "Dünya'da çocuklar hakikaten inanılmaz eğleniyorlar. İstedik ki Sinop'ta da bu etkinliğimizin başlangıcı Amerikan Kültür Derneği Dil Okulu ile yapılsın" şeklinde konuştu. Gece, yabancı müzik eşliğinde karaoke, öğrenci grupları tarafından koro çalışmalarının seslendirilmesi, müzik ve eğlence, öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler ve sonrasında pasta kesimi ile devam etti. Stres atma amaçlı düzenlenen geceye 150 kişilik bir katılımın olduğu belirtildi. 

Eğlence yerine gelen öğrenciler listeden kontrol edilerek veliler eşliğinde içeri alındı. Girişlerde öğrencilere ücretsiz bilet dağıtılarak pasta yanından ayrıca içecek almaları da sağlandı. Eğlenceye katılan tüm öğrenciler birbirinden farklı maske ve kıyafetlerle ilgi odağı oldular. Eğlence süresinde öğrenciler, eğitmenler tarafından sürekli kontrol altında tutularak güvenli bir şekilde velilerine teslim edildiler. Amerikan Kültür Derneği Dil Okulu müdürü Gülay Aksu bu etkinliğin bir başlangıç olduğunu takip eden eğitim-öğretim süreçlerinde tekrarlayacaklarını dile getirdi. 


Editör: Vitrin Haber