Şıhlı Köyü Camii bahçesinde, hanımlar için imam evinin altında ve Yazılar isimli alanda olmak üzere üç ayrı yerde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

İstanbul, Ankara, çevre köylerden ve Boyabat'tan gelen misafirlerin ağırlandığı yağmur duası için 120 tava pilav, 10'ar kazan keşkek ve et hazırlandı. Misafirlere ayrıca 2 Bin adet kapalı ayran ve 5 galon açık ayran ikram edildi. 
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Şıhlı Köyü Muhtarı Muammer Eren, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olduğunu söyledi. Eren; "Allah'a şükür bir kez daha Yağmur Duası vesilesiyle bir araya geldik. İstanbul'dan, Ankara'dan ve başka illerden gelen köylülerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu güzel günde köylerine gelip bizleri gururlandırdılar, hem hasret giderdiler hem de misafirlerimize hizmet ettiler. 

Ayrıca davetimize gelen Sinop'un ve Boyabat'ın kurum amirlerine, bürokratlarına, siyasi temsilcilerine, encümen ve Belediye Meclis Üyelerimize, muhtarlarımıza ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah topraklarımızdan bereketi eksik etmesin. Su kıtlığı yaşanmayan sezonları Allah bizlere nasip etsin.
Bu sıcak havada kazanların başında pilav, et, keşkek pişiren, ocak yakan, odun taşıyan, yemek servisi yapan, bulaşık yıkayan, çöp toplayan, misafir ağırlayan tüm herkese ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu işler birlik ve beraberlikle olur. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın" dedi.
Yağmur Duası için gelen misafirler camiyi ve sofraları doldururken yapılan duanın ardından vatandaşlar hep birlikte yemek yedi. 
Editör: Vitrin Haber