Ocak ayında yaşanan aşırı yağışlardan dolayı ilçede yaşanan sel felaketi ile altyapının yetersiz olduğunun görüldüğünü belirten Gerze Belediye başkanı Cevat Şensoy, bu doğrultuda gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile bir daha sel felaketi yaşanmaması adına titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlçede geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmaları öncesinde belediye ekipleri tarafından yağmur suyu hattında çalışmalar yapıldığını söyleyen Şensoy; Aşırı yağışlarda altyapının yetersiz olması nedeniyle altyapıda ilçede baştan aşağı çalışma gerçekleştirerek bir daha böyle ağır bir bilanço ile karşılaşmamak için çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi.    

GERZE ARTIK YOĞUN YAĞIŞLARDAN ETKİLENMEYECEK
Yaşanan sel felaketi ile altyapı yetersizliğinden dolayı ağır bir bilanço ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Yağışlar nedeniyle görüldü ki Gerze alt yapısı yeterli değildi. Ekiplerimizin çalışası ile duruma el atarak ilçemizin alt yapısını baştan sona elden geçirdik. Eksiklikleri gidermeye gayret gösteriyoruz. Yağmur Suyu Hattı çalışmalarında ilçemizin önemli noktalarında sağladığımız çalışmayı Bayraktar ve Okullar Caddesi(Fuğla) güzergahında da sağlamıştık. Sıcak Asfalt çalışması sonrası da Bayraktar Caddesi ve Okullar Caddesi Fuğla’dan aşağıya doğru bağladığımız hattı Recai Kuruoğlu Bulvarı’nda bulunan İsmail Bakkalın yanından doğru geçirerek Hüseyin Kandi Sokak’a aktardık ve 60 yıldır yapılması gereken ancak yapılmayanı hayata geçirdik. Böylelikle yağışlarda Bayraktar Caddesi ve Fuğla’dan akan sular Gürleyik Deresi’ne tahliye olarak tehlike arz etmeyecek. İnşallah bundan sonra ilçemiz yaşanacak yoğun yağışlardan etkilenmeyecek”.
 

Editör: Vitrin Haber