Gerze’nin önemli kültürel mirasları arasında olan Tarihi Zeytinlik Parkında Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze’nin tarihi dokusunu gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini belirtti.

Gerze’de yapımı devam eden Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi projesini yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Gerze’nin, Millet Bahçesi Projesinin tüm yaş gruplarına hitap eden güzel bir alana kavuşacağının altını çizen Başkan Şensoy; “ Proje alanındaki zeytin ağaçlarını koruyarak diplerine uygulayacağımız özel motifler ile zeytin ağaçlarımız bu alanda daha belirgin bir hale gelecek. Amacımız Gerze’nin tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak olacak. Projemizin içinde Bisiklet yolları, yürüyüş parkuru, çocuk oyun grupları, seyir terası gibi sosyal ünitelerden oluşacak. Çalışmalar titiz ve planlı bir şekilde devam ediyor”. Diye konuştu.
Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve Belediye Meclis Üyesi Ümit Akça da eşlik etti. 

 

Editör: Vitrin Haber