3 Temmuz 2012 tarihinde Durağan’da meydana gelen sel felaketi sonrasında tamamen kullanılamaz hale gelen Durağan stadyumu için çalışma başlatıldı. İl özel İdaresi kaynaklarından ayrılan 100 bin TL. ödenekle başlatılan çalışmalarda öncelikli olarak saha içerisinde bulunan selin getirdiği mili özel idare kamyon ve kepçeleri ile kaldırma çalışmaları yaklaşık 1 haftadır devam ediyor.  Saha içerisinde bulunan milin ve taşların temizlenmesi sonrasında stadyumda başlatılacak çalışmaların en kısa sürede bitirilerek Durağan stadyumunun sporseverlerin hizmetine sunulması bekleniyor. Çalışmaları yakından takip eden Durağan Kaymakamı Davut Düzgün sel öncesi toprak saha olarak hizmet veren Durağan stadyumunun çalışmalar sonrasında sentetik çim saha olarak Durağanlı sporseverlerin hizmetinde olacağını söyledi.

Durağan Kaymakamı Davut Düzgün,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Durağan İl Genel Meclis üyesi Mahmut Yurtseven sahaya giderek çalışmaları yerinde izledi ve incelemelerde bulundu. Durağan’a gelerek çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “ Gerekli yazışmaların yapıldığını Özel idare kaynakları ile başlatılan çalışmanın bakanlık bütçesinden gelecek ödenekle birlikte en kısa sürede ihaleye çıkılacak ve toprak saha olarak hizmet veren Durağan stadyumunu sentetik çim saha olarak bitirdikten sonra tribünleri ile birlikte Durağan halkının hizmetine teslim edeceğiz” dedi. 

Yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye geldiğini fakat saha içerisinde o gün bu kadar büyük bir mil yığıntısı fark etmediklerini belirten Çelik; “Burada ciddi bir yığıntı oluşmuş.  Bu yığıntının temizlenmesi sonrasında şu anda devam eden çalışmalarımızı daha da hızlandıracak ve en kısa sürede müteahhide teslim ederek belirlenen süre içerisinde bize hazır halde sentetik çim saha olarak teslim etmesini isteyeceğiz. Bu süre içerisinde de gerekli kontrollerimizi standartlara uygun yapılıp yapılmadığını, kaliteden ödün verilip verilmediğini denetleyerek Durağan’a modern ve geniş ölçekte kullanılabilir, standartlara uygun bir stadyumun yapılmasını sağlayacağız. Bu stadyumla birlikte tüm ilçelerimizde kurmayı hedeflediğimiz; ama Durağan’da oldukça geciktiğimiz sayın vekilimiz Mehmet Ersoy’un yakın takibi, destek ve katkıları ile sentetik çim sahayı tüm teferruatları ile birlikte hizmete sunmuş olacağız. Gerekli yazışmaları yaptık umut ediyorum ki en kısa sürede olumlu bir cevap alacağız ve çalışmalarımızı başlatacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: durakhan.net



Editör: Vitrin Haber