Saraydüzü İlçesinde mikro klima iklim özelliklerine sahip Boyabat Kepez baraj göleti kıyısındaki Yalmansaray köyünde zeytin hasadı yapıldı. 
Veysel ve Saime Kara çiftine ait zeytin bahçesinde gerçekleştirilen zeytin hasadına katılan Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, zeytinin üretim ve hasad aşamalarını yerinde inceleyerek hasat işlemine yardım etti. 
Saraydüzü’nde verimli zeytin bahçelerinin var olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Kaymakam Türker, ilçede zeytinciliğin desteklenmesi adına gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade etti. 
Bu yörenin özel bir bölge olduğunu ifade eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yürük, Sinop’un karasal bölümlerinde sadece bu yörede ekonomik olarak zeytin yetiştiriciliğinin yapılabildiğini ifade etti. 
Zeytin hasadı sonrasında bölgede bulunan başka bir zeytin bahçesini ziyaret eden Saraydüzü Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, burada çiftçilerle bir araya gelerek zeytin üretimi ve zeytinin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
İlçe için zeytinin olumlu bir potansiyel olduğunu belirten Kaymakam Türker, İlçe Tarım Müdürlüğüne bu yörede zeytin ve bademciliğin geliştirilmesi yönünde proje başlatılarak alternatif ürünlerin ilerletilmesi talimatını verdi. 
Saraydüzü ilçesinde gerçekleştirilen zeytin hasadı etkinliğine Kaymakam Hasan Hüsnü Türker ile Belediye Başkanı Hasan Peker, İlçe Tarım Müdürü Hasan Yürük, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Kemal Serdar Atılgan, İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri, kurum müdürleri ve köy muhtarı katıldı. 

Editör: Vitrin Haber