Sinop Saraydüzü Sulama Barajı yapımından sonra çevre köylerde toplulaştırma çalışmalarında son haritanın askıya çıkmasına rağmen itiraz dilekçelerinin dikkate alınmadığını söyleyen köylüler, olaya tepki gösterdi. İlçeye bağlı Cumaköy, Cumakayalı köyü ile komşu köylerde yaşayan vatandaşlar bu yöndeki sorunların dikkate alınmadığından yakınıyor. 
 
Olaya tepki gösteren bazı vatandaşlar, köy yerleşim alanının ilk önce toplulaştırna yapılmayacağı söylenmesi halde yinede toplulaştırma yapıldığını, diğer arazilerden değerli olan bu yerlerde küçük arazisi olanların büyüdüğünü, büyük arazisi olanın da küçüldüğünü ve şartlara uygun olmadan yerlerinin değiştiğini belirterek, haklarının gasp edildiğini ileri sürdü. 
 
Mevcut arazide önceden yapılmış sulama düzeni ve sabit tesis, çevre düzenlemesi, arazinin içindeki meyve ağaçlarının olması, önceki ve sonraki konumu ve hasım olaylarının hiç bir şekilde göz önünde bulundurulmadığını iddia eden köylüler, bu durumun karşısında haksızlık yapıldığını belirerek, sonuçlarının farklı olaylara sebebiyet verebileceğini ve yetkililerin bir an evvel konuyla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor. 
 
Çevre köylüleri özellikle Sinop Valisi Hasan İpek ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'ten gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını ve olaya hassasiyetin göstermesini istedi.
Editör: Vitrin Haber