İlçe merkezinde, artık başıboş sokaklarda gezen köpeklerin de kendilerine özel bir sığınacağı mekân olacak. Boyabat Belediyesi, vatandaşlar için tehlike oluşturan ve zaman zaman şikâyet konusu olabilen başıboş sokak köpeklerle ilgili tepkileri değerlendirdi. Toplanan sokak köpekleri ise Yenimahalle de Belediyeye ait köpek barınağında koruma altına alınacak.

Boyabat Belediyesi insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılan hayvan barınağıyla çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yapılan barınağın sahipsiz hayvanlar için bir umut olduğunu ifade etti.
Başkan Çakıcı; “ilçemizde başıboş gezen sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline gelmişti. Bizde Boyabat Belediyesi olarak bu sorununun çözümü noktasında bir barınak yapmaya karar verdik. Öncelikle başıboş gezen, sahipsiz ve terk edilen köpekleri hayvan barınağımıza getirip burada yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız. Barınakla ilgili çalışmalarımıza başladık. Barınakta köpeklerin aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Bundan sonrası için onların da sıcak bir yuvası, güzel bir mekanı olacak" dedi. 
Editör: Vitrin Haber