Gerze Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı olağan toplantısının da belediye iş ve işlemleri kapsamında Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve izinli sayılan Meclis Üyesi Birol Sazak toplantıda yer almazken Başkanlık Makamı ve Meclis Başkanlığı’na Hamide Ceren Erdoğan vekalet etti.

Toplantıda ülkemizin 1 numaralı gündemi olan orman yangınları hakkında ortak açıklama yapıldı.

Akdeniz ve Ege’de başlayıp daha sonra Karadeniz’e kadar uzanan orman yangınlarında birçok vatandaşımızı, envai çeşit hayvan ve bitki örtüsünün kaybedildiğini belirten Hamide Ceren Erdoğan orman yangınlarının sadece ormanları değil yüreklerimizi de yaktığını söyledi. 

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm yetkililerin büyük gayretleri ile ülkeyi etkisi altına alan yangın felaketinin son bulması adına çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Hamide Ceren Erdoğan; “Bu zor süreçte devlet ve millet olarak el ele verecek, provokatörlere fırsat vermeden kanayan yaraları her zor günde olduğu gibi yine hep birlikte saracağız.

Gerze Belediye Meclisi olarak bu eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Ayrıca yangında zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, vefat edenlere Allah tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Son olarak;  başta kardeş ülkemiz Azerbaycan olmak üzere bu zorlu süreçte bizlere yardım eli uzatan tüm devletlere de teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.