Gerze Belediyesi tarafından hayata geçirilen yaşlı evi projesinde ihale aşamasına gelindiği bildirildi. Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaşlılar evinin 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Gerze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yaşlılar evi projesi için ihale hazırlıklarının tamamladığı ve 7 Eylül 2015’de yapım ihalesine çıkılacağı aktarıldı. 
Temelinin atılmasında sonra uzunca bir süre üzerinde işlem yapılamayan ve bu nedenle kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara sebep olan proje için Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı projenin hızla ilerlediğini ve yaşlılar evinin 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Belovacıklı; “Temel atılmasından sonra geçen sürecin nedeni çeşitli defalar açıkladığım üzere kaynak sorunu idi. Ancak bu art niyetli kişiler tarafından sürekli eleştirildi. Bugüne kadar neyin sözünü verdi isem yerine getirdim, ancak elde olmayan nedenlerden dolayı gecikmeler elbette yaşandı. Çok şükür ki bu işin üstesinden de geldik ve proje ile ilgili sorunlarımızı çözdük. İhale dosyamız tamamlandı ve şu anda ilan sürecini yaşıyoruz. İhale tarihimizi de belirledik, 7 Eylül’de Gerze Yaşlılar Evi Projemizin yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir yıl içinde bitirip yaşlı ve bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin hizmetine sunacağız, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Projesi Sinop Mimarlar Odası Başkanı Sinoplu M. İsmet Aykın tarafından ücretsiz olarak çizilen yaşlılar evi, 50 yataklı ve her odasından deniz görülebilecek, çok amaçlı oturma salonu, psikolog odası, fizik tedavi odası, hemşire odası bulunacak şekilde tasarlandı.

 
Editör: Vitrin Haber