AK Parti Türkeli İlçe Teşkilat Başkanlığı’ndan istifa eden Mimar Mustafa Özoğul, 24 Ekim 2013 Perşembe günü saat: 9.30’da basın toplantısı düzenleyerek AK Parti Türkeli Belediye Başkan Aday Adaylığı’na yapmış olduğu müracaat için açıklamalarda bulundu.

AK Parti Türkeli İlçe Teşkilat Başkanlığı’ndan 23 Ekim 2013 Çarşamba günü istifa eden ve AK Parti Türkeli Belediye Başkan Aday Adaylığı’na müracaatta bulunan Mimar Mustafa Özoğul, parti binasında yapmış olduğu basın açıklamasında şunları kaydetti;“Biliyorsunuz önümüzde yerel seçim var. Türkiye’nin gündemine yerleşmiş olan yerel seçim maratonu başlamış bulunmaktadır. Bizler de Türkeli İlçe Teşkilatı olarak uzun süredir bu işin üzerinde çalışıyoruz. 

Sonunda teşkilatımızın, il yönetimimizin, genel merkezimizin onayını alarak, şahsım adına bugün itibariyle karar vermiş bulunmaktayım. Yaklaşık 4 yıldır yönetim kurulumuz ile beraber Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda çeşitli çalışmalar yaptık. Ak Parti’nin Teşkilat Başkanlığı’nda görev aldım. Görevimi de layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Fakat adaylık noktasında uzun süredir düşünüyorum. Başka çok değerli adaylarımız olabilir. İlçemize başka faydalı arkadaşlar olabilir. Baktım gördüm ki, önümüzde kısa bir süre kaldı. Artık bir boşluk olduğunu hissettim. Yönetim Kurulu’ndan aldığım destekle de Türkeli Belediye Başkan Aday Adaylığı’na talip oldum. Öncelikle hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Çünkü bizler bugün varız, yarın yokuz.

Yaklaşık 10-15 yıldır Türkeli’de kalıcı-geçici ikamet etmekteyim. Hiçbir şeyin değişmediğini gördüm. Türkeli sürekli geriye gidiyor. Bazı kurumlarımız kapanıyor. Tabi ki bunlarda devlet politikası olduğu söyleniyor ama esas olay o değil. Türkeli’nin geri gitmesinin sebebi; Türkeli’de hizmet olmaması, Türkeli’de herhangi bir çalışmanın olmaması, Türkeli’nin merkezi iktidardan yeterince faydalanamaması noktasında sıkıntı çektiğimizi gördüm. Artık bu saatten sonra Türkeli’ne Ak Parti’nin Ak kadroların gelmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Bu konuda elimizi taşın altına koymak gerektiğini düşünüyorum. Ben mesleğim itibariyle ve yaşımız itibariyle faydalı olacağımı düşünüyorum. Arkadaşlarım bu konuda çok ısrarcı oldular. Artık zamanı gelmiştir, Türkeli Belediye Başkan Aday Adayı olarak karşınızdayım. Hayırlı olsun. Ama Türkeli’nin üstüne basarak özellikle söylüyorum, şuanda aday adayıyız yarın aday oluruz olamayız başkaları olur, Türkeli’nin Ak Partili yönetime ihtiyacı var. Bu kesinlikle şart. Çünkü kaldırım yapmayla, yol bozmayla, yol dağıtmayla yeniden iki ot dikmeyle bu işler olmuyor. Türkeli’nin hizmete ihtiyacı var. Türkeli’nin turizme ihtiyacı var, Türkeli’nin Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkeli’nin açılması lazım, açılmazsa 2 binlere düşeriz. Diğer çevredeki yerlerdeki gibi köy olmaktan kurtulamayız. Bu yüzden basına kamuoyuna açıklama gereği duydum. Bizler aday çıkarsak kanımızın son damlasına, son noktasına kadar bağlantımız olan İstanbul’da Ankara’da Türkiye’nin her yerinde ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla istişare yaparak çalışmalar yapacağız. Bunun için vaktimiz bol. Belediye başkanının başka bir görevi yok zaten. Türkeli’de özellikle vurgulamak istediğim bir husus daha vardır. Türkeli’de huzur noktasında ciddi bir sıkıntı var. Türkeli’de huzursuzluk var, Türkeli’de kavga gürültü ortamı var, herkes birbirine ters bakıyor, öncelikle bunu sağlayacağız. Ondan sonra ‘Bismillah’ deyip bu işe başlayacağız. Türkeli’ni inşallah gelmek istediği yere getireceğiz diye düşünüyorum. Ben bu noktada hepinize teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Gazetemiz muhabirinin “Belediye Başkanlığı’nı kazanmanız halinde ilk yapmak istediğiniz hizmet nedir?” sorusu üzerine Mimar Mustafa Özoğul şu şekilde yanıtladı; “İlk yapmak istediğim bana göre hizmet değil. Öncelikle bir kere sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iyi izlenmesinde önem arz ediyorum. Türkeli’nin esnafını, evlerini, insanlarını, bir bir dolaşarak bir huzur ortamı sağlamak istiyorum. Birinci hedefim budur. Ondan sonra hizmetler sırasıyla gelecektir. Türkeli’de layık olduğu yere kavuşacaktır. Hizmet kolay, çünkü Ankara hizmet veriyor, Başbakan isteyen her yere veriyor. Devletimiz güçlü. Ama almak isterseniz  veriyor. Projeniz varsa veriyor. Bizimde projemiz çoktur. Şuan aday adayıyız. Ama aday olduğumuz takdirde zaten kamuoyuna açıklayacağız.” diye konuştu.


Kaynak: www.turkelihaber.com
Editör: Vitrin Haber