Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca  Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediye Başkanlığı, Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Boyabat Milli Eğitim Müdürlüğü, Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Boyabat Cengiz Topel İlk ve Ortaokul Müdürlüğü  işbirliği ile  denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan 10 yükümlü Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu'nun iç ve dış cephe boyası ile bakım onarım işlerini gerçekleştirdi.

Sosyal hayata adapte olmak ve  toplumla bütünleşmelerini sağlamak, denetimli serbestlik tedbirlerini yerine getirirken maksimum fayda sağlamak, denetimli serbestlik tedbiri biten hükümlülerin iş hayatlarında sertifikalı meslek sahibi olmalarını sağlamak, ülkemize ekonomik yönden maksimum katkıda bulunmak, denetimli serbestlik kamu hizmetlerinin grup halinde disiplinli bir şekilde yürümesini sağlamak amacıyla  20 Ağustos-09 Eylül 2019 tarihleri arasında selülozik boyacılık kursu düzenlendi. Projenin hazırlanması ve koordinatörlüğü üstlenen  Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çalışmaların sona ermesinin ardından 06 Eylül Cuma günü saat 15:00'da emeği geçen hükümlülere ve eğitmene teşekkür belgelerinin verilmesi amacıyla program düzenledi. 

Düzenlenen programda okulda yapılan çalışmalar yerinde incelenirken  protokol üyeleri tarafından yükümlülere ve kursu düzenleyen eğitmene teşekkür belgeleri takdim edildi.  
Yapılan proje hakkında konuşan Cumhuriyet Savcısı Yunus  Uğurer; "Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin en verimli  disiplinli bir şekilde yürütülmesi, kamu hizmeti tedbirlerinden maksimum fayda sağlanması, yükümlülerin denetimli serbestlik  tedbiri bitiminde topluma kazanılmaları, ekonomik yönden hayatlarını idame edebilmeleri için bir meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan  proje faaliyetleri ileriki zamanlarda da  devam edecektir. Projeye destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz" dedi. 
Boyabat  Denetimli Serbestlik Müdürü  Emrah Kumcu ise; "Geleceğimiz olan öğrencilerimizin pırıl pırıl dersliklerde eğitim alması için gerekli olan çalışmaları yapmaya çalıştık. Proje ile aynı zamanda yükümlülerimizin bir meslek edinmelerini ve disiplinli bir şekilde çalışma alışkanlığını kazanmalarını hedefledik. Yapılan işin sonucunda aldığımız dönütlerin olumlu olduğunu görünce heyecanımız bir kat daha arttı. Projenin başlangıcından bitimine kadar geçen süre içinde katkıda bulunan Boyabat Kaymakamlığına, Boyabat Belediye Başkanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve projede emeği geçen Denetimli Serbestlik Personeli ile kamu hizmeti yükümlülüğünü yerine özveri ile getiren yükümlülerimize teşekkür ederiz" diye konuştu. 
Yapılan programda çok faydalı bir projeye imza attıklarını, çalışmalar sırasında çok güzel dostluklar kazandıklarını ifade eden Cengiz Topel Okul Müdürü İsmail Sancak ise şunları söyledi; “Milli Eğitim Bakanlığımız ve  Adalet Bakanlığı arasında imzalan protokol kapsamında okulumuzun boya, bakım ve onarım Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında yapılmıştır. Bu projeye katkılarından dolayı başta  Boyabat Kaymakamımız Sayın Fatih Aksoy Bey’e, Boyabat Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya, Boyabat Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz Yunus Uğurer'e, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Osman Özkan’a, Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürü  Emrah Kumcu'ya, Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekilimiz Sadettin Tüylü'ye, Boyabat Koruma Kurulu Başkanlığı Üyelerine, Boyabat Denetimli Serbestlik Personeline, üstün gayretlerinden dolayı denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere teşekkür ederim.”  

Düzenlenen Programa Boyabat Belediye Başkanı Vekili  Recep Demirci, Boyabat Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yunus Uğurer, Boyabat Denetimli Serbestlik Müdür Vekili  Emrah Kumcu, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili  Vedat Bozkurt, Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili  Sadettin Tüylü,  Vakıf Bankası Boyabat Şube Müdürü Recai Kocatepe, Boyabat Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu Müdürü  İsmail Sancak ve projenin koordinatörlüğünü yapan denetimli serbestlik memurları katıldılar.

Editör: Vitrin Haber