CODİV- 19 Pandemisi  nedeniyle  eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilen süreçte teknik imkansızlık nedeniyle EBA TV'ye  erişim sağlayamayan Boyabat İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Saraydüzü ilçesi Bahçeköy Köyünde ikamet eden ve 11. Sınıfta okuyan bir öğrenci ile Saraydüzü'nde eğitim gören 12. Sınıf öğrencisi ablası ile 5. sınıf öğrencisi olan kardeşinin uzaktan eğitim faaliyetlerinden eksik kalmaması için destek verildi. Öğrenciler evlerinde ziyaret edilerek EBA TV ilkokul, EBA TV ortaokul ve EBA TV lise kanallarının kurulumu sağlandı. 

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hamit Dündar: "Okul olarak tüm öğrencilerimizin bu süreci  olumsuz etkilenmemesi için her türlü tedbiri almaktayız. Bu süreçte Okul İdaresi  ve  öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin uzaktan eğitim ve canlı derslerin  takiplerini yapmaktayız.

EBA Canlı  Ders uygulaması ile  öğretmenlerimiz tarafından etkileşimli canlı dersler yapılmaktadır. Fakat ilçemiz  dışında  Saraydüzü  ilçesi  Bahçeköy köyünde ikamet  eden  11. Sınıf öğrencimizin yaşadığı teknik sorunu bize iletmesi nedeniyle Okul İdaresi  ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak harekete geçilerek mağduriyeti gidermek adına seferber olunmuştur.  İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği  Boyabat- Saraydüzü ilçelerimiz arasında hareketlilik kısıtlandığından dolayı Boyabat Seyehat İzin Kurulundan  seyehat izni alınarak öğrencimize ulaşılmıştır. 

Öğrencimizin TV ile ilgili teknik sorununu giderme noktasında Boyabat Vestel Yetikli Servisinden de uzaktan yarım alınmıştır. Problem çözülmüş ve öğrencimizin ve Saraydüzü'nde eğitim gören 12. Sınıf ve 5. Sınıfa giden diğer kardeşlerinin  uzaktan eğitim yoluyla eğitim öğretim faaliyetlerine devamı sağlanmıştır. Öğrencilerimizin her şartta yardımına koşmaya gayret edeceğiz. Öğrencimize ulaşma  noktasında imkan sağlayan Boyabat Kaymakamı Sayın Fatih Aksoy'a, İlçe Seyahat İzin Kurulu Başkanı Faruk Erdem'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan'a, Şube Müdürümüz Ahmet Gürbüz'e ve Okul Müdür Yardımcımız Cihan Aygül'e teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Vitrin Haber