Senaryosunu Özlem Bölükbaşı'nın yazdığı, yönetmenliğini Haydar Işık, genel koordinatörlüğünü Cem Başaran Aksan ve yapımcılığını Serkan Özdemir'in üstlendiği filmde Ümit Acar, Ayberg Yılmaz, Gülfer Sarıgül, Burhan Çelik, Özge Pirçek, Ömer Konakçı, İrem Alhan, Mehmet Aydoğmuş, Ömer Baran ve Yağmur Demirci rol alıyor.

Vali Hasan İpek, filmin tanıtımı dolayısıyla ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen programda, projenin başarı elde eden bir yapım olması temennisinde bulundu.

Kaymakam Fatih Aksoy da Boyabat'ın tarihi kalesi, evleri, bazalt kayalıkları, Kırkızlar zirvesi, ormanları, gelenek ve görenekleriyle güzel bir ilçe olduğunu dile getirerek, "Filmin ilçenin tanıtımına katkı sağlamasını umuyorum. Filmimizin ilçemize, yapımcımıza, sanatçı dostlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise belediye başkanı olduğu günden beri Boyabat'ta, bir sinema film çekilmesi arzusunu taşıdığını söyledi.

Boyabat'ın tanıtımı için filmin önem taşıdığına işaret eden Çakıcı, şöyle konuştu:"Boyabat birkaç yıl içinde Türkiye'nin çekim merkezi, kültür ve turizm merkezi olacaktır. İlçemiz birkaç yıl içinde Meydan Projesi yapılmış, tarihi Orta Çarşı ve Kasaplar Çarşısı restore edilmiş, kültür merkezi bitmiş, Karadeniz'n en büyük seyir kulesinin olacağı, doğalgazımızın evlerimizle buluşacağı bir yer olacak. Güzel binalar, kültür merkezleri yaparız fakat içine nitelikli insanları koyamadığımız müddetçe yaptığımız binalardaki tuğlalar bize ok gibi geri döner. Bunu sanatla, türkülerimizle, halk oyunlarımızla, gelenek ve göreneklerimizle değerli kılacağız. Bu filmde Boyabat'ın adı geçecek. Boyabat artık kabuğunu yırttı."

Yönetmen Haydar Işık da filmin çekimi için çeşitli yerleri gezdiklerini belirterek, Boyabat'a geldiklerinde hem ilçenin dokusu hem de belediye başkanının sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı çekimleri burada yapmaya karar verdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından film ekibi ve katılımcılar,  filmin adının yazılı olduğu pastayı kesti.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, İl Genel Meclisi Sekreteri Şükrü Gündoğdu, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ile davetliler katıldı.

Editör: Vitrin Haber