Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, idareci ve öğretmenleri eşliğinde, Boyabat Şehir Mezarlığında ebedi istirahatgahında medfun bulunan Boyabatlı Şehit Jandarma Er Ersoy Gürsu'nun kabrini ziyaret etti.

29 Temmuz 1995'te Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Esendere Bölgesinde yol kontrolü yaparken bölücü terör örgütü mensuplarının açmış oldukları ateş sonucu yaralanarak şehit olan Jandarma Er Ersoy Gürsu'nun kabrini 100'den fazla öğrenci ziyaret etti.

Okul yönetiminin aldığı kararla okula yeni başlayan öğrencilerle her yıl Şehit Jandarma Er Ersoy Gürsu'nun kabri ziyaret edilerek, öğrencilere okudukları okula adı verilen şehidin kim olduğu anlatılacak.
İlki gerçekleştirilen okulca ziyaret için 22 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30'da okuldan yola çıkan öğrenciler ve öğretmenleri, Şehit Jandarma Er Ersoy Gürsu'nun kabrine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Şehit Ersoy Gürsu'nun babası Cemil Gürsu'nun da katıldığı ziyarette Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi Müdürü Adem Çay, Şehit Jandarma Er Ersoy Gürsu'nun hayatını anlattı.

Boyabatlı olan Şehit Ersoy Gürsu'nun ve tüm şehitlerin, geri kalanların yaşaması için can verdiğinin altını çizen Okul Müdürü Adem Çay, "Okulumuza ismini veren Şehit Ersoy Gürsu 1975 yılında Boyabat'ta doğdu. Baba adı Cemil, anne adı da Sabire'dir.
4 Kardeşin en büyüğü olan şehidimiz 28 Temmuz 1995 tarihinde Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştur. Bugün okulumuza adı verilen, okulumuzun adını taşıdığı Şehit Ersoy Gürsu'ya ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.
Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, burada bulunan bizlerin hayatı için, hayatının tam baharında hayatını veren kahraman şehitlerimizin bize bıraktığı emanettir. Kendilerine rahmet okurken onların bıraktığı toprakları da sahiplenip, onlara layık olmaya söz veriyoruz" dedi.

Çay konuşmasında Şehitlik mertebesinin anlam ve önemine de değindi. Şehitlerin cennetle mükafatlandırılacağına inandıklarını ifade eden Çay, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve gelişimi için öğretmenler ve öğrenciler olarak çok çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

Çay'ın konuşmasının ardından Kur'an Kursu Öğreticisi Eyüp Çelebi Kur'an-ı Kerim okudu. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Boyabat Müftülüğü İlçe Vaizi Rıza Kızılaslan dua yaptırdı.
Duanın ardından öğrenciler ve öğretmenleri okullarına döndü.

Şehit Jandarma Er Ersoy Gürsu Kimdir?

Ersoy Gürsu 01.01.1975 yılında Boyabat'ta dünyaya gelmiştir. Cemil ve Sabire Gürsu'nun 4 çocuğundan birisi olan Ersoy Gürsu, İlkokulu Atatürk İlkokulunda, Ortaokulu Hamit Tekin Ortaokulunda okudu. 
Ortaokulu bitirdikten sonra askerlik çağına geldiğinde, Boyabat Askerlik Şube Başkanlığınca, Temel Askerlik Eğitimini tamamlamak üzere, 1975/1 Tertip olarak J. Ulaştırma Er Eğt. Tb. K.lığı Söğüt/Bilecik emrine sevk edildi. 
Ersoy Gürsu Temel Askerlik Eğitimini tamamladıktan sonra, geri kalan askerlik hizmetini yapmak üzere, Hakkari İli, Yüksekova İlçesi 2. J. Snr. Tb. K.lığı Karargah Destek Bölük Komutanlığı emrine dağıtımı oldu. 
Ersoy Gürsu, 29 Temmuz 1995'te, Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Esendere Bölgesinde yol kontrolü yaparken bölücü terör örgütü mensuplarının açmış oldukları ateş sonucu yaralanarak şehit oldu. 
Şehit J. Er Ersoy Gürsu'nun naşı, 30 Temmuz 1995´te yapılan askeri törenle Boyabat İlçe Mezarlığında bulunan ebedi istirahatgahına konuldu. 
Boyabat Anadolu Lisesi'nin ismi, Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. 

 
Editör: Vitrin Haber