Durağanlı öğrenciler, öğretmenleri Esra Ermiş eşliğinde sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İlçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sosyal sorumluluk projesinde öğrencilerin işaret dili kullanarak seslendirdikleri İstiklal Marşı büyük ilgi gördü.  

75. Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Esra Ermiş, Durağan'da eğitim gören 10 öğrenciyi bir araya getirdi. 

Özel Eğitim Öğretmeni Esra Ermiş tarafından başlatılan çalışma ile bir araya gelen öğrenciler yaklaşık iki hafta süren bir eğitimle İstiklal Marşı’nı işaret dili ile seslendirmeyi öğrendi. Aldıkları eğitimin ardından Durağan Gençlik Merkezi’nde toplanan ve yaşları 10 ila 13 arasında değişen ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin uyum içinde okudukları İstiklal Marşı, farkındalık projesi olarak kayıt altına alınarak yayımlandı. Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yılına özel hazırlanan ve Şehit Hüseyin Yanık İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Kadirler Ortaokulu ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda eğitim gören 10 öğrencinin yer aldığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

 

Editör: Vitrin Haber