Türkeli Devlet Hastanesi tarafından ilçe ve köylerde öğrenim gören öğrencilere diş taraması uygulaması yapıldı. Türkeli Devlet Hastanesi Diş Tabibi Fulya Yılmaz ve diş sağlığı personelleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi.

İlçe ve köylerde öğrenim gören anasınıfı, 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik toplam gerçekleştirilen uygulamada 473 öğrencinin ağız diş sağlığı taraması yapıldı. Taramaların ardından çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.
İlçedeki Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda da uygulamanın yapılmasının ardından Okul Müdürü Muhammed Acar yaptığı açıklamada, bazı öğrenci velilerinin flor vernik uygulamasının yaptırmadığını ancak bu uygulamanın öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirtti.

Acar, vernik uygulamasıyla diş mine yapısının güçlendirilip, çürüğe dayanıklı hale gelmesi, böylece çürük oluşumunun önlenmesi amaçlanırken, uygulamanın çürüğü yüzde 30- yüzde 40 oranlarında engellediği klinik araştırmalarca görüldüğünü ifade etti.
Editör: Vitrin Haber