Boyabat Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından domates festivali yaptı. 18 Ağustos 2017 Cuma günü gerçekleşen etkinlikte 95 üretici domatesleriyle yarışmalara katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Boyabat İlçe Müdürü Murat Usta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Sinop İl Müdürlüğünden Selçuk Yiğit ve Yakup Yüzbaşı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yüksek Mühendisleri; Hayati Kar, Şenay Murat Doğru ve Nur Kobal Bekar'ın yer aldığı jüri heyeti; aroma-koku, ağırlık ve şekil-renk kategorilerinde domatesleri değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Bektaş Köyünde yetiştirdiği domatesleriyle yarışmaya katılan Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Sekreteri Celal Çatal, şekil-renk kategorisinde 3. olarak çeyrek altın kazandı. Çatal kazandığı ödülü, temeli atılan Boyabat Huzurevine bağışladı.  

Ödülünü Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'dan Alan Çatal sosyal medyadan su ifadeleri paylaştı: "İlkleri halkımıza yaşatmaya devam eden Boyabat Belediyesinin, domatesimizi tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği "Boyabat Domatesi Tanıtım Günü'nde domates yarışması yapıldı. 95 katılımcının iştirak etiği yarışmada bana da üçüncülük düştü. Ödülümüzü Başkanımız Şefik Çakıcı'dan aldık ve Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneğine bağışladık."
 
 
Editör: Vitrin Haber