Ayancık Devlet Hastanesi ve Ayancık Belediyesi organizesinde, Ayancık Kültür Merkezinde Diyetisyen Gülfem Yalçın tarafından vatandaşlara “Obezite ile Savaş ve Sağlıklı Beslenme” konulu konferans verildi.

Konferansta özellikle vatandaşlara düzenli ve kontrollü beslenme konusunda uyarılarda bulunan Yalçın, obezitenin çağımızın yaygın hastalarının başında geldiğini belirtti.

Obezite hastalığının hormonlu gıdalar, fastfood gıdalar, spor yapmama ve düzenli beslenmeme gibi sorunlardan kaynaklandığının altını çizen Yalçın; Bazı şehirlerde vatandaşlar özellikle organik ürün bulmakta zorlanıyorlar. Ama Ayancık’ta vatandaşlarımızın böyle bir sorunu yok. Çünkü Ayancık’ta kurulan köy pazarında köylüler tarafından üretilen organik ürünleri vatandaşlarımız alabiliyorlar. Vatandaşlarımıza özellikle taze meyve, sebze tüketmelerini ve düzenli bir şekilde beslenmelerini öneriyorum” dedi. 

Obezite başka hastalıklarında habercisi
Obezite ile birlikte sadece kilo alınmadığını söyleyen Yalçın bu hastalığın kalp yetmezliği, solunum bozukluğu, uyku apnesi, kolestrol gibi çeşitli hastalıklara da neden olabileceğini söyledi.
Diyetisyen Gülfem Yalçın tarafından verilen “Obezite ile Savaş ve Sağlıklı Beslenme” konulu konferans soru cevap bölümü ardından sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber