Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Sinop üniversitesinde öğrenimlerine devam eden Azerbaycan uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmaya Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Sezgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü ve Sinop Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler katıldı. Konuşmasında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, “ Her anlamda kendinizi iyi yetiştirin. Neden Sinop Üniversitesi’nin birincileri sizlerden biri olmasın. Sizlerin yakaladığı başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi. 
Konuşmasının devamında Sinop Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğuna dikkat çeken Nesibova, genç üniversitelerin bilimsel araştırmalara ve öğrencilere daha çok önem verdiğini vurguladı. “Sizlerde bu durumdan sonuna kadar yararlanmalısınız” diyen Nesibova; “Türkiye’deki bir çok üniversitede öğrenciler dersin hocasını dahi göremiyor. Profesörler derslere asistanlarını gönderiyor. Ama gördüm ki Sinop Üniversitesinde Rektörümüz dahil bütün hocalarımız derslere kendisi giriyor. Bu durum sizlere ne kadar önem verildiğinin bir göstergesidir. Size düşen sadece kendinizi iyi geliştirip, okulunuzu zamanında bitirmek olmalıdır” diye konuştu.
Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu. 
Editör: Vitrin Haber