Gerze Mutluluk Festivali, Gerze Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi’nin “Kardeş Şehir” protokolünün imzalanması ile start aldı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile imzalanan protokole CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile Beşiktaş Belediyesi Belediye Başkanı Murat Hazinedar da şahit olarak imza attılar. İki belediye arasında geçen yıl başlayan görüşmeler neticesinde Gerze Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi arasında kardeş şehir olma çalışması resmileşmiş oldu.

Festival daha sonra 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılan kortej ile devam etti. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Gelecek Biziz, Hayallerimiz Nükleersiz” pankartı altında toplanan çocuklarla beraber yürüdü. Karadeniz, “Sinop’ta nükleer santral yaptırmayacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımız için buna direneceğiz. Bugün Dünya Barış Günü! Mutlu Şehir Sinop’tan tüm dünyaya sesleniyorum. Barışı sağlar ve barışı korursak, barış da çocuklarımızı, geleceğimiz korur. Mutluluk ve huzur içinde yaşamak tüm insanlığın hakkıdır” diye konuştu.

Festival etkinlikleri kapsamında Gerzeli Balıkçılar da “vira bismillah” diyerek sezon açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Gerzeliler katıldı.
Editör: Vitrin Haber