Türkeli’de 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu seçilen ve görevine devam eden köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi.

Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim ilk olarak Kaymakam Salih Kalkan’ın konuşmasıyla başladı. Daha sonra, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Ülkü Yolaçan, Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Meral Özertürk, Öğretmenevi Müdürü Ceyhun Öksüz, VKHİ Ahmet Gül, Astsb. Mahmut Uysal, Polis Memuru Numan Eybercioğlu ve Yılanlık Camii İmamı Ahmet Er tarafından kurumların muhtarlıklarla olan iş ve işlemleri ile muhtarların sorumlulukları hakkında sunumlar yapılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçedeki mahalle muhtarlarına ve köy muhtarlarına, görev ve yetkileri, kadının insan hakları ve kadına yönelik şiddet ve bununla mücadele bilgisi, erken yaşta evlilik ve sonuçları, kız çocuklarının eğitimleri, mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların eğitim sistemine dahil edilmesi, kırsal alanda meydana gelen ölümlerin zamanında nüfus idarelerine bildirilmesi, Emniyet ve asayişle ilgili görev ve sorumlulukları, İslam dininin kız çocuklara ve kızların eğitimine bakışı ve mahalle muhtarlarının kolluk kuvvetleri ile ilişkilerinin konulu eğitimde muhtarlar tarafından sorulan sorular da cevaplandırıldı.
Öğretmenevinde verilen eğitim, slayt gösterimi ile tamamlandı.

Editör: Vitrin Haber