1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası sebebiyle Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar ve Cami hocaları Belediye Başkanı Cevat Şensoy’u makamında ziyaret etti.
Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, covid-19 süreci boyunca ilçedeki ibadethaneler için gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a teşekkür etti.

CAMİLER, MÜSLÜMAN ALEMİNİN İÇİNDE BARINACAĞI İSLAM MABEDİDİR
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyaret nedeniyle İlçe Müftüsü Bayram Karar ve hocalara teşekkür eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy;  “1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Cami, İslam'ın tebliğiyle birlikte ortaya çıkan ve dünya var oldukça tüm Müslüman aleminin içinde barınacağı İslam mabedidir. Cami, bütün dünyada İslam ve ona inananların alâmet-i fârikası mesabedindedir ve buna bağlı olarak da İslam medeniyetinin aslında bir Cami medeniyeti olduğunu ifade etmek mümkündür. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına birleşme yeri olan Camiler toplumsal dayanışmalarımızın güçlenmesi adına oldukça önemlidir. Bu vesileyle, Camiiler ve Din Görevlileri haftasını kutlarım” diye konuştu.

Ziyarette İlçe Müftüsü Bayram Karar, Başkan Şensoy’a “Kur’an Yolu Meali” takdim etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak