Minik öğrencilerin İslam dinini ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed SAV’ın hayatını en doğru şekilde öğrenmesi amacıyla düzenlenen bilgi yarışması, renkli ve dikkat çeken anlara sahne oldu. 

2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim yarışmalarında kız ve erkek öğrenciler arasında merkez birincileri belirlendi. Gerze İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrencilerin katıldığı yarışma, birçok veli tarafından da heyecanla takip edildi. 
Yarışmalarda kız öğrenciler kategorisinde; Hacı Musa Sarıkaya Camii yaz Kuran Kursu öğrencisi Medine Kırık birinci, Fatih Mescidi kız Kuran Kursu öğrencisi Zeynep Dönmez ikinci, Site Camii Kız Kuran Kursu Öğrencisi Zeynep Dönmez ise üçüncü oldu. 

Erkek öğrenciler arasındaki yarışmada ise; Yavuz Selim Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Emin Çetinbay birinci, Site Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Kudret Çiçek İkinci, Mahmuttırı Behramoğlu Mah. Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Nusret Şanlı ise üçüncü oldu. 

Yarışmada Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gerze Şubesi ve Gerze Din Görevlileri Derneği tarafından birincilere 100 TL, ikincilere 75 TL ve üçüncülere de 50 TL ödülleri takdim edildi.
Editör: Vitrin Haber