Boyabat şehir mezarlığında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce mezar kapıları çalındı.

Mezarlıklar müdürlüğü ve vatandaşların şikayeti üzerine şehir mezarlığına gelen ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri mezarlık çevresinde inceleme yaptı. 

Yapılan hırsızlığın, maneviyata saygısızlık olduğunu belirten Boyabat Mezarlıklar Müdürü İhsan Öztürk, faillerin bir an evvel yakalanmasını istediklerini söyledi. Öztürk; “Mezarlıklar maneviyatın en değerli olduğu yerlerdendir. İnsanların maneviyatına saygısı olmayanın kul hakkına saygısı olmaz. Burası sadece bir mezarlık değil. Burada binlerce insan yatıyor. Musluklar çalındığında tonlarca su boşa akıyor. Eskiden musluk çalınırdı haberi gelirdi şimdi mazgal, korkuluk demirleri ve mezar kapıları çalınmaya başlandı. Acaba çaldıkları şeyler onların kendi malı olsa ne tepki gösterecekler? Allah rızası için insanların yakınlarının yattığı, maneviyatı olan yerlere zarar vermesinler” dedi. 

Öztürk; ayrıca Mezarlıklar Müdürlüğü binasının ve çevresinin kamera sistemiyle kayda alındığı gibi diğer kapı giriş ve çıkışlarının da en kısa sürede kamera sistemi kurulup izlenmeye başlanacağını ve şehir mezarlığı giriş kapılarının saatli olacağını cenaze olduğunda açık kalacağını belirtti.



 

Editör: Vitrin Haber