"Ayancık Çayı Islah Projesi" kapsamında yapılacak doğal liman ve kıyı koruma projelerinin içerisinde bulunan 2 adet mendirek inşaatında çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ihalesiyle başlayan mendirek çalışmaları, birinci mendirek üzerinde yoğunlaşarak sürmekte.

MENDİREKLER LİMANI KORUYACAK
Çayın her iki tarafında yer alacak olan mendireklerin uzunluğu 125, genişliği 15, yüksekliği ise 6 metre olacak. Projeyle çayağzında bir doğal liman oluşturulmasının amaçlandığını belirten Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “Yapılan çalışmalarla aynı zamanda mendireklerin liman içerisindeki oyulmaları önlemesi hedeflenmektedir. Mendireklerin yapımı tamamlandıktan sonra, üzeri betonla kaplanacak. Bir nevi iki tane de iskele kazanmış olacağız. Bu projeye katkılarından dolayı başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan beye, Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş beye, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü yetkililerine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
Mendirek inşaat çalışmaları yıl sonuna kadar bitmesi hedefleniyor. Çalışmalar bittiğinde ise mendirekler üzerine yapılacak aydınlatmalarla birlikte Ayancık’a yeni bir görsel alan da kazandırılmış olacak.


 
Editör: Vitrin Haber