AK Parti Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Işık, şahsi internet hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile yetkililere adeta ateş püskürdü.  İlçede yürütülen yol yapım çalışmaları nedeni ile Türkeli-Helaldı yolunun kapatılmasının vatandaşlara zor anlar yaşattığını belirten Işık, bölgede yürütülen çalışmaların bir an evvel bitirilmesini aksi takdirde vatandaşların kendilerinin çözüm üreteceğini söyledi. Işık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Valim, Türkeli - Ayancık yol çalışmalarının malzemesini Çatakörencik Gerişharmanı mevkiinden getiren müteahhit firma, jandarma ve bölge halkı tarafından gereksiz engellemeler ile karşı karşıya kalmıştı. 11. ayda sizin ve sayın Kastamonu Valimiz ile bir araya gelerek bölgede yaptığınız ziyaretle sorun bir nebze çözülmüştü. Fakat bu aylarda yine sorun aynı şekilde devam etmekte.

Sayın Milletvekilimiz Nazım Maviş, 1 Kasım'dan bu tarafa 7 defa ilçemizi ziyaret ederek, yatırımları takip etmektedir. Fakat bu yatırımlar, sadece milletvekilimiz tarafından değil, ilin valisi tarafından da takip edilerek, İlgili firma ile vatandaşların karşı karşıya gelmeleri önlenmesi gerekmektedir.

08.04.2016 tarihinde kapatılan Türkeli - Helaldı (Güzelkent) arası karayolu, maalesef artık çile haline geldi. İlgili firma, daha rahat yol çalışmalarını yürütebilmek için sürekli olarak trafiği kapalı tutmaktadır. Resimlerde de görülen istinat duvarı bitene kadar yolun kapalı olacağı söylenmektedir. Türkeli - Helaldı arasında şuan alternatif olarak kullanılan Yusuflu köyü servis yolunda 3 kilometre rampa çıkıp, 3 kilometre rampa inmekten bizlere artık gına geldi. Yapımı süren yol ise 4 kilometre.

Sayın Cumhurbaşkanımız yatırımları günübirlik takip edilmesini ve saha ziyaretlerinin hızlandırılmasını isterken, sizin ilçemize duyarsız kaldığınıza kanaatimiz oluşmaktadır. Bize ve ilçemize 7 ayda ilgisiz kalmanızın sebebini bilmiyorum. Belki de yolun kötü olması da olabilir. Fakat biz bu yolu her gün kullanıyoruz. Meclisimiz sayın vali yardımcılarına iki yeni arabayı sizin talebinizle alıp teslim etti. Bu vali yardımcılarımızdan bir tanesi bu yatırımları takip edebilir. Sizin sadece meclis kararlarını incelemek değil, bir de bu yolları inceleyip, hızlandırmak da göreviniz değil mi?

Hükümetimiz hızla bir köprü bitirip, iki köprü temeli atıyor. Lütfen şu çile yolunu kontrollü olarak acilen açılmasını talep ediyoruz. Eğer bu yol cumartesiye kadar açılmazsa bizler toplanıp kazma kürekle yolumuzu açarız. (Cumartesi saat 14.00 de Helaldı kavşağında, tüm vatandaşlarımızı kazma-kürek ne varsa imece usulü yolu açmak için duyuru yapacağız) Gereğini rica ederim. Saygılarımla.”

 
Editör: Vitrin Haber