31 Mart 2019 yerel seçimleri süreci Gerze ilçesinde de oldukça hareketli ve renkli geçiyor. Hamidiye Mahallesinde 21 yıldır ikamet eden Türkan Peker, 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Hamidiye Mahallesi Muhtarlığı için adaylığını açıkladı. 

ANNE TİTİZLİĞİ VE ŞAFTATİ İLE YÖNETECEĞİM
Muhtarlığın sadece erkek işi olmadığını belirten Türkan Peker, genel ve yerel yönetimde artık kadınların daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Peker: "Hamidiye Mahallesi’ne artık bir kadın elinin değmesi için vakit geldi diyerek yola çıktım. Kadınların iş hayatı ve günlük yaşamda ki başarılarını yerel yönetimde de sergileyebileceklerini düşünüyorum. Mahalle muhtarlığını bir anne titizliği ve şefkati ile başaracağım. İnsan ilişkilerinde samimiyet ve güven duygusu benim için çok önemlidir. Muhtarlık sabır, hoşgörü ve cesaret gerektiriyor. Halkın içinde ve birebir temas halinde olan makam muhtarlık makamıdır. Görev alanı içerisinde ki toplumsal problemleri üst makamlara taşıma sorumluluğu da yine muhtarlarımıza aittir” dedi. “Makam değil hizmet aşkıyla göreve talibim” Makam sahibi olma derdiyle değil hizmet aşkıyla bu göreve talip olduğunu söyleyen Türkan Peker, “Kadınlar, erkeklere göre daha ince düşünce yapısına sahiptir. Ayrıntılara dikkat ederler. Hemcinslerimin her alanda olmaları gerektiğini her zaman savunuyorum. Bizler kadın olarak tuttuğumuzu koparır, başladığımız işi bitiririz. Hamidiye Mahallesi sakinlerimiz beni göreve layık görürlerse ben yaptım oldu mantığıyla değil biz yaptık başardık mantığıyla hareket edecek ve her zaman değişime açık olacağım” dedi.

Türkan Peker Kimdir? 
Erfelek doğumlu olan ve 21 yıldır Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden Türkan Peker, ilçemizde ticaretle uğraşan bir iş kadını. İlçemiz Veysel Çavuş Caddesindeki iş yerlerinde (Belediye Düğün Salonu Altı) hizmet sunan Peker Ailesi, Sütaş Sinop Bölge Distribütörlüğü olarak faaliyet gösteriyor. Muhtarlık hizmeti içinde aynı adresten hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Türkan Peker, evli ve iki kız annesi.

Editör: Vitrin Haber