Yaklaşık 50 kişi olarak gelen misafirleri Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ilk olarak misafirlerine çay ikramında bulundu. Ardından talepleri dinleyen Belovacıklı, 19 Mayıs Mahallesi sakinlerinin Camii talebi hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Gerze Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarıyla ilerleyen bir kurum olduğunu belirten Başkan Belovacıklı yaptığı açıklamada; “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Hepinizin talebi 19 Mayıs Mahallesi’ne Camii inşaatı için yer tahsisi. Öncelikle size şunları belirteyim. Hepimiz elhamdülillah Müslümanız. Biz Camii için uygun yer bulamayınca bizi siyasi ayrımcılığın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Benim kapım 7/24 vatandaşa açıktır. Ben asla ve asla siyasi çıkarımlarda bulunmam. Bunu da herkes gayet net bir şekilde bilir. Allah’ın ilk emri “oku”dur. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i tam 3 defa Türkçe Mealiyle okudum. Bahsettiğim gibi yasaların dışına çıkamıyoruz. Yasalara göre Camii yapılacak alanın 3 bin m² alana sahip olması gerekiyor.19 Mayıs Mahallesi’nde böyle bir alan mevcut değil. Sizlerde, bizlerde yer bakalım. Baktığımız yer eğer yasalara uygunsa, yemin ediyorum istediğiniz Camii’nin inşaatına destek vereceğim. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri uğruna Yavuz Selim Camii’ne Gerze Belediyesi olarak destek verdik. Baktığımız zaman bu Camii Gerze’nin çehresini değiştirdi. Ben her zaman vatandaşımın taleplerini yerine getirmeye çalışıyorum ve çalışacağım. Bu hususta da elimi her zaman taşın altına sokacağım. Kimsenin şüphesi olmasın. Dinimizi kulaktan doğma bilgilerle değil, okuyarak ve anlayarak öğrenelim. Böylece insanların bizleri kandırmasına izin vermeyip, daha eğitimli daha bilinçli bir toplum oluruz” dedi.

19 Mayıs Mahallesi sakinlerine yaptığı açıklamadan sonra Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Gönül Erol ile birlikte vatandaşın sorularını cevaplayan Başkan Belovacıklı mahalle sakinlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 19 Mayıs Mahallesi’ne giderek uygun yer için tespitlerde bulundu.

 
Editör: Vitrin Haber