Durağan Kaymakamlığı koordinasyonunda, Durağan Belediyesi ve Sınırlı Sorumlu Durakhan Anneleri Kadın Girişimi Üretimi ve İşletmesi Kooperatifi ortaklığı ile hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından değerlendirilen, SOGEP kapsamındaki "Doğallığın Kadın Eliyle Buluştuğu Nokta Durakhan Projesi' onaylandı. 

İlçemizde faaliyet gösteren Durakhan Anneleri Kooperatifi üzerinden kadın istihdamı oluşturmayı hedefleyen projeye KUZKA tarafından 1 milyon liralık hibe desteği sağlandı.

DURAĞAN’IMIZIN ÜRÜNLERİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ
Proje kapsamında durağanda yetişen ürünlerin Durakhan Anneleri adı ve markasıyla satış ve tanıtımının yapılacağını belirten Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, bu anlamda projenin ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Kılıçaslan; “Proje kapsamında bu ay içinde gerekli imzalar atılarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ve KUZKA üzerinden 980 bin TL hibe desteği alınacaktır. Yaklaşık 1 milyon 100 TL bütçeli projemize yüzde 90 hibe ile çıkan destekle İlçemizdeki Durakhan Anneleri Kooperatifimiz üzerinden kadın istihdamı oluşturmayı hedeflemekteyiz. 

Bu kapsamda; Durağan’ımızda doğal olarak yetişen ve teşvik etmeye çalıştığımız zeytin üretimine dayalı sıvı yağ, sıvı sabun, bitki çayı ve benzeri ürünler, yine İlçe ekonomimizde önemli yer tutan çeltik ve buna dayalı pirinç patlağı gibi daha üst segment ürünler ile yöresel ünlü mamüller, reçel, tarhana tarzı ürünlerin de üretimi ve paketlemesi yapılarak marka tescilli olarak Durakhan Anneleri adı ve markasıyla satış ve tanıtımı yapılacaktır. 

Bu süre zarfında projemizin yazım ve yürütüm ekibinde yer alarak büyük bir özveri ve başarı hikayesi ortaya koyan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Serkan Arslan’a, Sınıf Öğretmeni Cihan Anasız’a, Belediye Başkan Yardımcımız Ebubekir Yeşiloğlu’na, Durakhan Anneleri Kadın Kooperatifi Başkanımız Nazan Akkaya’ya ve İlçe Kaymakamımız Ahmet Tozlu’ya teşekkür ederim.

Ayrıca Belediyemizin de paydaş olarak yer aldığı bu projeyle ilgili olarak bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen KUZKA Genel Sekreteri Sayın Dr. Serkan Genç, Ajans çalışanı tüm uzmanlarımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş’e ve Ak Parti İl Başkanımız Sayın Uğur Giresun’a İlçemiz adına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.